росія намагалася використати криміналітет, щоб розхитати ситуацію на Одещині, - СБУ



росія намагалася використати криміналітет, щоб розхитати ситуацію на Одещині. Ці спроби значно активізувалися після того, як війську загарбників не вдалося захопити ключові населені пункти України власними силами.

Про це повідоомляє Служба безпеки України.

Так, у Одесі СБУ нейтралізувала потужне злочинне угруповання, яке пішло на співпрацю з ворогом і хотіло приєднатися до окупаційної «влади», якщо рашисти захоплять місто.

В ході масштабної спецоперації СБУ і Нацполу було затримано лідерів і членів злочинних угруповань, серед яких відомі у кримінальних колах «Еміль Варшавський» та «Пайзулаєв».

Колаборанти підтримували зв'язок з представниками РФ і «доповідали» їм про ситуацію в регіоні. Координуючись зі своїми кураторами, злодії намагалися розхитати внутрішню обстановку – тероризували і залякували місцеве населення.

За інформацією СБУ, викриті особи повинні були «полювати» на правоохоронців, а також патріотично налаштованих активістів.

Частину своїх спільників лідери угруповання навіть записали до лав Тероборони, щоб збирати інформацію про наміри та позиції українських військових на Одещині.

Всі члени угруповання, які є громадянами України затримані, з ними проводяться відповідні слідчо-оперативні дії. Одного з лідерів (який є іноземцем) наразі видворено з України, іншому, який перебуває за кордоном, – заборонено в’їзд.

СБУ продовжує працювати у цілодобовому режимі і протидіє ворожим спецслужбам.

Слава Україні!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW