Історія оперного співака з Полтавщини, який рятував людей під обстрілами



Оперний співак з Полтавщини, який рятував людей, чудом вижив під час обстрілів. 

9 травня у пресслужбі Львівської міськради розповіли історію 29-річного оперного співака, який рятував людей на Харківщині. 

Сергій Іващук родом з Полтавищи. Після повномасштабного нападу росії на Україну оперний співак почав евакуйовувати людей із "гарчих" точок. Та 10 березня його авто потрапило під обстріл. Чоловік отримав п’ять кульових поранень у печінку, обидві ноги, пальці руки та легені. Його стан був критичний, та він дивом вижив.

Оперний співак Сергій Іващук, який рятував людей з гарячих точок

29-річний Сергій привозив гуманітарну допомогу у Харків та Охтирку, а на зворотному шляху – евакуйовував людей із гарячих точок. Загалом йому вдалось врятувати із Салтівки та Охтирки близько 50 людей.

«За нами півтора кілометри їхала ворожа ДРГ і обстрілювала, але таки вдалося доїхати до нашого блокпоста, де нас врятували. Я отримав п’ять кульових, але дивом ніхто в машині не постраждав – було четверо людей і два коти. Нас врятував причіп, в якому ми вивозили частину медичної клініки, і це стало нашою бронею ззаду», – розповів Сергій.

Чоловіка насправді врятувало те, що з ним були медики, яких він евакуював. Лікарка своє долонею закрила йому прострелену спину, а вже на блокпості українські військові-медики надали Сергієві невідкладну допомогу і за сім хвилин відвезли до найближчої лікарні.

«Я не міг по-іншому. Я рятував людей. Було страшно, але я, як і всі волонтери, розумію що хто, як не я? Кожного дня я сідав у своє авто і вивозив людей з гарячих точок», – каже чоловік. Та додає, що були випадки, що сьогодні вивіз людей, а вже завтра у їхні будинки влучили ракети.

У реанімації Харкова Сергій пролежав 16 днів та дивом вижив. Він зізнається, що йому тижнями снилися жахіття від пережитого. Зараз його перевезли до Першого медоб’єднання Львова, де він продовжить лікування.

Чоловік дуже сподівається, що вдасться відновити поранені пальці руки. Адже він – музикант, співає в опері, грає на музичному інструменті. А ще він переконаний, що в нього, як і в кожного з нас – все попереду, і все буде добре.

До слова до Першого медоб’єднання Львова медичним потягом із Донецької області доправили ще 8 постраждалих внаслідок війни. Загалом за останній місяць сюди евакуювали понад дві тисячі пацієнтів із Лисичанська, Бахмута, Попасної, Слов’янська та інших українських міст.

 Читайте також: На Луганщині загинув випускник Сухопутної академії та боєць 24 бригади



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW