Я зрозумів, що бути осторонь коли в країні біда не зможу: військовий медик з «тридцятки»



Ім’я медика що на фото - Володимир. Чоловік родом з м.Буча Київської області. Виріс в родині військового.

- В 2000-му році закінчив Вінницький медичний університет. Одразу ж вступив до військово-медичної академії де навчався 2 роки на спеціальності «стоматологія». Після навчання отримав розподіл в Гостомельську бригаду зв’язку. З 2002-го по 2005 -й роки проходив службу в ЗСУ. Закінчився контракт і отримав путівку в цивільне життя. Відкривав власний бізнес - сімейну стоматологію де працюю разом з дружиною. Зовсім скоро, до нас приєднається син,- ділиться інформацією чоловік.

Читайте також: На Житомирщині виявили уламки ще однієї ворожої ракети - поліція документує воєнні злочини рашистів

Син Володимира навчається на 4-му курсі медичного університету і хоче стати на шлях батьків - бути стоматологом.

Є у захисника і молодша донечка. Зараз вона разом з дружиною у безпеці. Чекають на дзвінок тата з словами «повертайтеся, дівчатка, війна закінчилася».

Про перші дні повномасштабного вторгнення розповідає так:

- До 28-го лютого з родиною пробули в Бучі. Попередньо, я відчував що це має статися, але масштабів, навіть, уявити не міг. Були дзвінки від родичів, що вони покидають Київ, шукають безпеки… Вірити в це не хотілося. Наша донечка проходить навчання в школі в Ірпіні. До батьківського чату надійшло повідомленя про те, що Ірпінь обстрілюють. Це і стало вирішальним моментом. Ми одразу ж почали збирати речі. Я зрозумів, що бути осторонь коли в країні біда не зможу. Відправлю донечку та дружину закордон і піду до лав ЗСУ адже медики завжди потрібні,- пригадує лікар.

Вже півтора місяці чоловік на передовій, далеко від дому. Лікує солдатів які найчастіше звертаються з головним болем або ГРВІ, робить все, щоб бійці були максимально здоровими, але думки про рідне місто не полишають. Чоловік про це каже так: «Після звільнення Бучі я цікавився чи вцілів мій будинок та клініка. Що я можу сказати… Катастрофічних пошкоджень не клініки, не будівлі де мешкаю з родиною немає, але повністю розпорошили все: окупанти потрапили до оселі та навели безлад, покрали речі. Залізли в клініку, пошкодили майно».

Жарт про робот-пилосос є актуальним для медика. Каже, що дійсно, жоден робот-пилосос в Україні не постраждав. І його «клінінг френд» залишився в хаті так як недолугі «визволітєлі» не змогли здогадатися що це таке, і взагалі, що таке існує.

Читайте також: Протитанкіст ЗСУ: «У планах – довести рахунок знищеної ворожої бронетехніки до сотні»

З розмови стало зрозуміло, що матеріальні речі для медика не є першочерговими; за ними він не сумує, адже головне - це перемога для якої кожен з військових докладає максимум зусиль. Після нашої перемоги все стане на свої місця, адже нас підтримує світова спільнота.

30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW