День пам'яті та примирення: в чому його глибокий символізм



Сьогодні, 8 травня - День пам'яті і примирення. Так назвала цей день організація ООН ще у 2004 році. Він несе у собі глибокий символізм. Пам'ять - ми не повинні забувати мільйони людей, які загинули під час Другої світової війни. Примирення - всі країни, які брали участь у тій страшній війні, мають примиритися, повідомляє сайт 056.

Ця дата пов'язана з історичними подіями, коли 7 травня 1945 року в місті Ремсі (Франція) підписали Акт про повну капітуляцію військ нацитської Німеччини. Наступного дня, тобто 8 травня, його ратифікували вже у Берліні. Саме тому в більшості країнах Європи та у США щорічно на 8 травня проводять особливі заходи, спрямовані на вшанування пам'яті всіх, хто помер під час Другої світової війни.

Офіційне гасло 8 травня - "1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо". А символом Дня пам'яті та примирення від 2014 року є квітка мак. Її вибрали невипадково, адже її графічне зображення - це своєрідна алюзія. З одного боку мак - ніжна польова квітка. З іншого - вона схожа на кривавий слід, який залишають кулі на тілі людини.

Та через 77 років після визволення на нашу землю знову жорстоко напали. Тому ми взяли до рук зброю, щоб захищати себе і своїх рідних.

"Ніколи знову" – тепер звучить для нас інакше. Слово "війна" для нашого народу набуло нової форми і нового змісту. Тепер ми на собі відчули весь той біль і жах, які зазнавали наші предки, що воювали проти гітлерівської Німеччини.

Однак віримо, що зовсім скоро нас чекає нова перемога. Адже перемогли нацизм - переможемо і рашизм!

А наразі варто згадати в молитві тих, хто загинув в період 1939-1945 років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW