Уряд передбачив цільову мобілізацію українців для ліквідації наслідків війни



В Україні для ліквідації наслідків війни буде проводитися своєрідна цільова мобілізація громадян. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі. 

"Доповнено Положення про єдину державну систему цивільного захисту новим пунктом, який визначає додаткові завдання зазначеної системи у відбудовний період. До таких завдань віднесено проведення цільової мобілізації для ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій; ліквідація наслідків воєнних дій у населених пунктах та на територіях, що зазнали впливу засобів ураження; вжиття заходів для відновлення об’єктів критичної інфраструктури сфери життєзабезпечення населення; визначення населених пунктів та районів, що потребують проведення гуманітарного розмінування, маркування небезпечних ділянок, проведення очищення (розмінування) територій; залучення до ліквідації наслідків ведення воєнних дій та надзвичайних ситуацій міжнародної допомоги", - написав Тарас Мельничук. 

Зазначена мобілізація має на меті залучити людей до ліквідації наслідків воєнних дій та надзвичайних ситуацій на території країни. Раніше така мобілізації була передбачена для усунення наслідків надзвичайних ситуацій. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW