"Єресь та моральні злочини" патріарха Кирила завершують його епоху



Європейський Союз може запровадити персональні санкції проти МП Кирила, або навіть скликати міжнародний церковний трибунал. Це все через те, що патріарх підтримує диктаторську політику путіна і виправдовує воєнне вторгнення в Україну. 

Про це повідомляє сайт 056.

Кирил, він же Володимир Гундяєв публічно заявив, що "росія ніколи ні на кого не нападала", а захищає свої межі. Та священник в одній із церков УПЦ МП в Дніпрі не згоден з цими словами. Він вважає недопустимим те, що православні напали на православних.

"З нами правда, з нами Бог. Військові рф прийшли на нашу прогресивну територію зі зброєю. Вбиваючи мирних людей порушують честь воїна. Вони на тому світі обов'язково постануть перед суворим судом.

Православна церква має більше відношення до України, ніж до росії. Київ старіше москви.

У світі є 12 лавр. Чотири - у нашій невеликій країні, а в неосяжній росії - їх всього дві. І люди у нас більше моляться, ніж в росії, де занепад, і з кожного кутка лунає нецензурна лайка", - сказав дніпровський священник.

"Єресь та моральні злочини" патріарха Кирила завершують його епоху, фото-1

росія ганьбить не тільки себе, але й УПЦ. Кирило настільки забувся, що йому байдуже на патріархат в Україні, який він підставив і доля якого зараз вирішується.

"Між ворогом і його агентом немає різниці. А у випадку моспархату це є два в одному. Тому я прийняв рішення заборонити на території мого міста діяльність цієї агентурної мережі фсб", – заявив міський голова Артем Семеніхін.

Тим часом голосування чекає законопроєкт "Про заборону Московського патріархату на території України", який народні обранці зареєстрували у Верховній Раді.

А згідно з останніми даними, уже 50 церковних громад перейшли із Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Ще близько 100 громад перебувають у процесі переходу.

Паралельно з цим Українські священники Московського патріархату та міжнародні організації вимагають скликати церковний трибунал проти патріарха Кирила.

Зазначимо, що в історії церкви був прецедент звернення до суду Східних Патріархів - у 1666 році саме вони засудили Московського патріарха Никона, позбавивши його патріаршества та єпископського сану. Никона залишили простим монахом та відправили на каяття до монастиря.

Кирила може очікувати не краща доля. Його офіційно звинувачують тому, що він проповідує доктрину "руського міра", яка не відповідає православному вченню та має бути засуджена як єресь та скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України.

"Єресь та моральні злочини" патріарха Кирила завершують його епоху, фото-2

Також Європейський Союз може запровадити персональні санкції проти московського патріарха. Це свідчить про те, що РПЦ та її патріарх це не релігійна спільнота, а більше ідеологічно-політична. Вони стали ідеологами цієї війни.

З метою вплинути на припинення повномасштабного вторгнення росії в Україну з Кирилом поспілкувався папа римський Франциск. Однак той половину розмови доказував понтифіку війну.

Папа повідомив, що розмовляв з Кирилом близько 40 хвилин відеозв'язком у Zoom.

"Перші 20 хвилин із картою в руках він читав мені обґрунтування війни. Я вислухав і сказав йому: я нічого в цьому не розумію. Брате, ми не державні клірики, ми не можемо використовувати мову політики, але мову Ісуса", – сказав Франциск.

Він додав, що у розмові з головою російської ПЦ сказав – "патріарх не повинен перетворюватися на путінського вівтарника".

Зазначимо, що дніпровський священик вважає, що Кирило сам обрав це шлях і він уже не одумається.

Хоча все буде залежати від ситуації. Адже зараз, розуміючи що росія "не на коні", патріарх Московський і всієї Русі Кирило уже не говорить так впевнено. Вчора він закликав віруючих молитися про те, щоб не сталося нової світової війни, нинішній період історії він назвав важким, небезпечним та доленосним для росії.

А на початку війни російська православна церква надрукували та роздала пам'ятки солдатам-окупантам, що вирушають на війну до України, в яких закликає до кровопролиття.

"Твій обов'язок - захист вітчизни від українських націоналістів. Твоє завдання - стерти українську націю з лиця землі. Твій ворог - ідеологія, яка завдає гріховних пошкоджень людській душі", - написано в листі.

"Єресь та моральні злочини" патріарха Кирила завершують його епоху, фото-3

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW