Сергій Гамалій закликав мешканців області утриматись від пересування власним транспортом



Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій про ситуацію в області.

Комендантська година у Хмельницькій області в найближчі дні залишається незмінною: з 23:00 до 05:00.

Від початку повномасштабної війни маємо проблему з наповненням ринку пального. Фактично, залишився тільки один напрямок постачання з-за кордону – з Європейського Союзу.

Росія заблокувала наші порти, тому ми не можемо швидко постачати значні обсяги пального. При цьому російські війська цілеспрямовано знищують нафтобази та інші обʼєкти інфраструктури, які забезпечували постачання пального.

Ситуація також ускладнилася після російського ракетного удару 24 квітня по Кременчуцькому нафтопереробному заводу.

На жаль, в умовах війни і скорочення економічної активності через руйнівні удари окупантів немає джерела, з якого можна було би дотувати знижену ціну на пальне. При цьому у держави є необхідність першочергово і в повному обсязі забезпечувати пальним Збройні Сили, рятувальні служби, медиків, поліцію та усіх, хто безпосередньо задіяний у захисті держави та у допомозі людям. В таких умовах можливе неприємне для звичайних споживачів зростання ціни пального. Але це неминуче, поки війна триває і поки Росія робить усе, щоб зруйнувати життя в нашій державі.

Протягом тижня-двох розраховуємо налагодження більш-менш стабільного постачання за новою логістичною схемою. При цьому враховуючи те, що єдиним джерелом постачання буде Європейський Союз, споживачам треба бути готовими до того, що ціна на певні види пального буде на рівні із сусідніми країнами.

Прошу усіх з розумінням поставитися до того, що поки триває війна, першочергово будуть забезпечуватись пальним наші захисники та всі, хто задіяний у збереженні життя і в порятунку людей. Також Уряд робитиме все необхідне, щоб пального вистачало для критичних галузей економіки, зокрема для аграрного сектору.

Звертаюся до усіх жителів нашої області - якщо можна обійтись без використання приватного автотранспорту і користуватись громадським транспортом, треба це зробити. Якщо можна утриматись від несуттєвих поїздок, варто це зробити, - зазначив Сергій В'ячеславович під час відеозвернення.

Читайте також:"Про комунальний автопарк, підняття ціни та нові маршрути - розповів керівник КП "Комунтранссервіс" Олександр Пулик".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW