Температурний контраст від нуля до +23 градусів: де в Україні буде найтепліше 6 травня



Найтеплішою буде завтрашня п'ятниця в західних областях України - очікується вдень 6-го травня +17+23 градуси. Найхолоднішою передбачається найближча ніч на північному сході України - Сумщина, Полтавщина, Харківщина, тут подекуди заморозки 0-3 градуси.

Про це повідомляє редакція. 

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що в прогнозі для України можливий температурний контраст від нуля до +23 градусів. А якщо ще й додати заморозки на грунті до мінус 3, то ще яскравішим виявиться цей контраст.

У більшості областей ніч очікується холодною, +1+7 градусів (де заморозки, вище), на Заході та Півдні +4+10 градусів.

Протягом дня в Україні переважатиме тепла погода, стовпчики термометрів піднімуться до +14+19 градусів, в західних областях +17+23 градуси.

Вітер завтра завіватиме з південного сходу та сходу, буде помірним, в Приазов'ї (Донеччина, Запоріжжя, Херсонщина) - часом до сильного. 

Найближчими днями погоду України значною мірою визначатиме антициклон, тому в більшості областей істотні опади малоймовірні.

Завтра, 6-го травня, періодичні дощі та - увага! - грози очікуються лише в західній частині України. Та й то, окрім, Хмельницької та Тернопільської областей.

У Києві п'ятниця буде сонячною, дощів не передбачається. 

Ніч - свіжа,+4+7 градусів, вдень у столиці буде тепло, до +15+18 градусів.

8 та 9 травня через Україну проходитиме атмосферний фронт, тому дощів побільшає.

Травневі дощі завжди дружно змивали рештки старого бруду, грози сповіщали про прийдешнє красиве літо.

Віримо, що й цей травень змиє нечисть із нашої землі, а землі дасть гарну поживу для врожаю і краси.

У Дніпрі очікуються заморозки (до 1°c морозу у повітрі). Незважаючи на похмурий досвітній час, у Дніпрі з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

Температурний контраст від нуля до +23 градусів: де в Україні буде найтепліше 6 травня, фото-1

За останні 130 років 06 травня максимальна температура повітря спостерігалась + 29.6° у 1947 та 1954 роках, а мінімальна -1.0° у 1915.

У Мелітополі також очікуються заморозки (до 1°c морозу у повітрі). У Мелітополі сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів.

Температурний контраст від нуля до +23 градусів: де в Україні буде найтепліше 6 травня, фото-2

За останні 130 років 06 травня спостерігалась максимальна температура +28.6° у 1997 році, а мінімальна 2.0° у 1986.

Народний прогноз погоди: 6 травня відзначається день пам'яті великомученика Георгія Побідоносця. У народі його називали Єгорій Весняний, і пов'язано це було з приходом весни. За народним повір'ям, Єгорій Весняний володіє чарівними ключами, котрими відмикає весняну землю і випускає росу, від чого розпочинається бурхливий ріст трав: "Єгорій землю відмикає". У цей час прилітають ластівки: "Ластівка прилетіла, скоро грім загримить".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW