Ворог може прослуховувати мобільні телефони: як захиститися



Триває сімдесята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Через те, що сьогодні окупанти мають доступ до стільникового обладнання на тимчасово окупованій території України, з їхнього боку можливе втручання в роботу мобільного зв’язку.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО України.  

Це може відбуватися через «паралельну» переадресацію, за якої виклик може йти одночасно на два номери – безпосереднього абонента та чужого номера.

Щоб убезпечити себе та близьких від таких дій у Центрі протидії дезінформації при РНБО України закликають за допомогою сервісних кодів перевірити на наявність встановлення переадресації виклику на вашому номері.

Наведені сервісні коди є універсальними та підходять для всіх телефонів: 

*#21# виклик – перевірка інформації про включену переадресацію. 

*#43# виклик – статус послуги очікування виклику. 

*#62# виклик – перевірка переадресації на інший номер. 

*#33# виклик – відображає статус блокування вихідних сервісів: дзвінків, SMS та даних. 

##002# виклик – видалення всіх переадресацій виклику.

Для конфіденційних розмов у Центрі протидії дезінформації при РНБО України радять користуватися месенжерами із захищеним шифруванням.

У Держспецзв’язку ​​повідомляють, що доступ до приватних телефонів та компʼютерів громадян України – це один із векторів атак російських хакерів 

російські хакери постійно намагаються отримати інформацію про персональні дані звичайних громадян, доступи до їхніх облікових записів тощо. Про це розповів під час брифінгу 4 травня голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

“Кінцева мета російських хакерів – доступ до державних реєстрів та всієї інформаційної інфраструктури країни. У тому числі вони намагаються її досягти через приватні застосунки та звичайних користувачів”, – зазначив Юрій Щиголь. 

Українцям він радить ретельно дотримуватись правил кібергігієни, використовувати складні паролі та засоби автентифікації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW