Близько сотні громадян дістали з-під завалів "Азовсталі"



Окупанти продовжують обстрілювати завод "Азовсталь", який став укриттям для багатьох жителів Маріуполя. Україна не полишає спроб провести звідти евакуацію.

Вранці 4 травня голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що сьогодні за підтримки ООН та Червоного Хреста здійснюється евакуація цивільних із Приазов’я до Запоріжжя.

Станом на 9 годину автобуси виїхали з Маріуполя, надалі були заплановані зупинки для підсадки пасажирів у Запорізькій області:

  • Луначарське кільце біля Бердянська о 10:00;
  • Токмак о 15:00;
  • Василівка о 16:00.

У Токмаку буде можливість долучитися до колони на власному транспорті.

Днем раніше, тобто 3 травня, Павло Кириленко підтвердив у національному телемарафоні, що маріупольці готові виїжджати тільки на вільну територію України — і це розлючує ворога. Щодо самого Маріуполя голова ДонОВА додав, що самого міста вже не існує - є лише територія, на якій було місто.

3 травня полк Азов, бійці якого захищають місто, повідомив у своєму Telegram, що близько сотні громадян, серед яких літні люди і діти, вже дістали з-під завалів на території заводу "Азовсталь" для евакуації на безпечну територію, контрольовану владою України.   

Втім, на території заводу в підвалах під завалами все ще знаходяться люди. Окупанти продовжують обстріл цих територій, що небезпечно для здоров'я і життя цивільних громадян. 

Полк "Азов" закликає до продовження режиму тиші і термінової евакуації людей до Запоріжжя. Також зазначається: досі не було евакуйовано жодного з поранених захисників Маріуполя, що суперечить міжнародному гуманітарному праву.

Також стало відомо, що після масованих авіабомбардувань території "Азовсталі" 2 травня загинули двоє цивільних жінок. Обстріл заводу продовжився після того, як вдалося частково евакуювати цивільних з його території. 

Як повідомила Віце-прем’єр-міністерка – Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, за перші дні маріупольської гуманітарної операції вдалося евакуювати понад сто жінок, дітей та людей похилого віку.

Багаторазові спроби евакуювати цивільних протягом останніх тижнів успіху не мали. Ситуацію під особистий контроль взяв Президент Зеленський. 27 квітня відбулась зустріч Президента України з Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. За результатами зустрічі будо досягнуто домовленості про спільну гуманітарну операцію України разом з ООН та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. 

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW