В окупованих російськими фашистами південних селах голодують люди



В окупованих російськими фашистами південних селах голодують люди.

Про це пише у Facebook журналіст Олег Батурін.

"Ми кілька днів намагались прорватися з Херсону через Снігурівку. Зрештою проїхали через Берислав. Але під Снігурівкою Миколаївської області є село, де нам дали переночувати на декілька ночей. Це Єлизаветівка. Там люди без світла з 11 березня. Щоб щось привезти з Херсона з товарів або харчів, треба заплатити 1500 грн, і це тільки машина (транспортні послуги). Продуктів у людей майже нема. Вони голодують. Якщо з вас хтось буде їхати цією дорогою і вирішить переночувати, привезіть людям хоч трошки їжі. Я пожалкувала, що з собою взяла речі, а не їжу. Там є діти. Якщо не складно, візьміть з собою трохи хліба, пачку макарон або рису. Люди вам будуть дуже вдячні", - наводить журналіст розповідь жительки Херсону в одному із чатів.

"Про те, що люди в окремих селах Херсонщини (Бериславський район) голодують, мені розповідали ще в березні. Адже там російські окупанти розграбували все: магазини, ферми, забрали свиней, корів, ті продукти, які могли з собою забрати. В деяких будинках навіть розстрілювали консервацію та інші запаси харчів у підвалах.

Підвезти продукти в ці села неможливо з початку війни. Росіяни не пропускають туди нічого, крім своєї "гуманітарки". Втім, "гуманітарка" завозиться ними далеко не во всі села. 

Та й ту, як показує досвід Каховки, самі росіяни і їхні посіпаки на місцях звикли продавати людям втридорога, а не роздавати", - додає журналіст.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW