Прикордонник з Чернігова не дожив кілька тижнів, аби побачити двох своїх синів. Історія про героя



30 квітня – День прикордонника. День військовослужбовців, які 24 лютого першими прийняли бій з російською армією. Лише на Чернігівщині загинули 24 прикордонники, серед них – сержант Богдан Назаренко. Він не дожив кількох тижнів аби побачити двох своїх синів, на появу яких дуже чекав.

Історія Героя далі у сюжеті телеканалу «СТБ», «Вікна-Новини».

У кожній рисі обличчя хлопчиків, у поглядах, у характерах, Вікторія Назаренко бачить в них його. Матвійчику та Захарчику ще не має місяця, але вже більше місяця як немає їхнього тата – чоловіка Вікторії, прикордонника Богдана Назаренка.

Вона познайомилася з майбутнім чоловіком 10 років тому в Чернігові. Він просто підійшов до неї на зупинці, провів додому. Потім випадково зустрілися ще раз. Він був вже у формі. Перше побачення, освідчення. За рік – пишне весілля.

8 років мріяли про дитину, але завагітніти Вікторія змогла лише минулої осені.

Прикордонник з Чернігова не дожив кілька тижнів, аби побачити двох своїх синів. Історія про героя (ВІДЕО), фото-1

24 лютого, коли росія пішла війною на Україну, прикордонники були першими, хто тримали бій. Сержант Богдан Назаренко пішов на службу зранку. Далі – два тижні боїв, Чернігів був у круговій облозі. Він рідко виходив на зв‘язок. Вона чекала бодай якоїсь звістки.

14 березня Богдан разом з іншими прикордонниками виконував бойове завдання з оборони стратегічної висоти на околиці Чернігова та виявлення диверсантів. Майор Юрій Хорошок керував групою.

Прикордонник з Чернігова не дожив кілька тижнів, аби побачити двох своїх синів. Історія про героя (ВІДЕО), фото-2

– Ми спостерігаємо групу озброєних осіб в кількості близько 7-8 чоловік. Мною було подано команду до бою. Неочікувано з правого боку від наших позицій, а саме з боку де ніс службу сержант Назаренко, пролунав глухий постріл, – розповідає Юрій Хорошок, начальник вогневої підготовки 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого.

Це був снайпер, каже командир. Наші воїни розбили групу противника, але Богдана було не врятувати

Дружині, що була на 9-му місяці вагітності, її брат попросив не говорити. Вона два тижні обривала телефони його побратимів. Шукала чоловіка як тільки могла. Потім він їй наснився.

Прикордонник з Чернігова не дожив кілька тижнів, аби побачити двох своїх синів. Історія про героя (ВІДЕО), фото-3

– З заду таке світло, таке сонці і він посміхається. Такий гарний-гарний. Але це він мені вже снився, коли його не було. Вже його тоді не стало, але я не знала – згадує Вікторія Назаренко, дружина загиблого прикордонника Богдана Назаренка.

Дізналася випадково – від подруги.

Пологи були передчасними. Вже наступного дня на світ з‘явилися Матвій та Захар. Зараз разом із бабусею вони переїхали у крихітну квартиру у Ніжині. Зареєструвалися переселенцями. Вікторія не приховує, важко. Родині Назаренко допомагають волонтери та Богданові побратими.

30 квітня – у День прикордонника вона поїде у рідне село чоловіка. Вперше після смерті на його могилу.

Сьогодні у їхній день, кажуть чернігівські прикордонники, він разом з ними.

КАРТА для ДОПОМОГИ: 4790 7299 3504 5930 (Ощадбанк) Вікторія Назаренко

Карта ПриватБанк: 4149 6293 8507 5486 Вікторія Назаренко.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW