Таврійська губернія та Небесне місто з Дніпром: божевільні ідеї кремля, які не вдається втілити в Україні



"Битва за Донбас" триває, але РФ поки не вдається здобути перемогу. Справа йде до чергового зриву планів окупантів.

Про це в інтерв'ю НВ розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

"У хворому розумі російського керівництва є дві ідеї, які вони плекають. Перша — це відтворення Таврійської губернії, яка існувала нетривалий час під час Російської імперії. Це територія Криму, Херсонщини, частково Миколаївщини і навіть трохи Донецької області і Запоріжжя, з адміністративним центром у місті Сімферополь. Це та ідея, яку вони зараз проштовхують.

Друга ідея, яку нечасто можна почути, проте вона має місце, це так зване Небесне місто. Була така концепція. Ще раз кажу — це хворий розум. Це Одеська область, Херсонська область, частина Миколаївської області, місто Дніпро і частина Донецької області.

Ось ці дві божевільні ідеї, які вони всерйоз для себе сприймають і зараз намагаються відтворити", - розповів він.

За його словами росія не досягає своїх загарбницьких планів через ряд причин. Перш за все, це - дуже сильний кадровий голод. Потенційні колаборанти та військові рф, на яких робили ставку перед війною, у багатьох випадках себе абсолютно не виправдали.

Для того щоб поновити вбитих та деморалізованих рашистів рф планує оголосити справжню мобілізацію. Зараз росрезерв почав звіряти, що насправді є у них в наявності і підраховувати, що вони можуть видати по мобілізаційних нарядах. 

Задля перемоги окупанти використовують ще один спосіб. Вони пішли шляхом геноциду про який свідчать терори мирного населення, вивіз зерна і так далі.

"Вони спробують зробити демографічну кризу, а потім — гуманітарну. Тільки в такому випадку вони зможуть справитися з більшістю населення. Дуже легко маніпулювати настроями населення, коли в людей забрати усе, а потім пропонувати гуманітарну допомогу. Щоб не витрачати мільйони, вони будуть витрачати копійки, даючи крихту хліба", - пояснив розвідник.

Також путін проводить чистки в своєму оточенні. У кількісному і якісному складі.

"Є дуже значні зміни серед військового керівництва, на рівні командувачів родів військ, командувачів в армії і так далі. Це не дуже публічні люди і про це ЗМІ не сильно пишуть. Є певні зміни та певна кількість заарештованих людей у спецслужбах", - розповів він.

На питання про крайню міру путіна - застосування тактичної ядерної зброї Буданов відповів, що робити цього нема сенсу, адже ми досить близько один від одного. Але тактична ядерна зброя і її застосування, просто пришвидшать кінець росії.

Він вважає, що війна завершиться без ядерної зброї, та припускає два варіанти.

"Перший — розділення росії на три і більше частини. І другий — відносне збереження територіальної цілісності рф при зміні керівництва країни. В останньому випадку новий керівник скаже, що рф не при чому в усіх цих процесах, це був хворий диктатор, а країна тут ні до чого. У цьому випадку росія віддасть усі окуповані нею території, — від островів Японії до Кенігсберга нинішній Калінінград, який належить Німеччині.

Ось два шляхи. Більшість військово-політичного керівництва росії це знає. І саме тому є дуже багато спроб діалогу із західним світом, не дивлячись на ту офіційну риторику, яку вони усі використовують. А от неофіційна зовсім інша: вони бояться втратити свої статки. І вони розуміють, чим це дуже швидко для них закінчиться", - поділився начальник ГУР.

Розвідник додав, що залишити путіну шлях для відступу — це одна зі стратегій, проте це майже нереально.

"Він військовий злочинець для всього світу. Це його кінець, він сам себе загнав у глухий кут", - завершив Буданов.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW