Які обмеження на зняття готівки встановили банки України



Через війну банки України запровадили ліміти на зняття готівки з карток. В банкоматах кожної фінустанови можна зняти певну суму коштів, повідомляє сайт 056.

Клієнти ПриватБанку можуть перевести в готівку не більше 20 тисяч гривень кожні три години. Комісія не стягується лише з картки для виплат. У користувачів картки "Універсальна" комісія за зняття готівки становитиме 0,5%. Денний ліміт на зняття грошей становить 100 тис. гривень.

У Monobank також знімається комісія у розмірі 0,5%. А якщо перевести в готівку особисті кошти в банкоматах інших банків, то розмір комісії визначається налаштуваннями окремо взятого банкомата. Слід знати, що керівництво банку ухвалило рішення заборонити зняття коштів із кредитних карток.

Альфа-Банк також ввів обмеження на зняття готівки. Власники картки White можуть перевести в готівку до 30 тисяч гривень на місяць. З карти Black дозволяється зняття до 100 тисяч гривень на місяць. З карти Graphite - до 150 тисяч гривень на місяць, але не більше ніж 20 тисяч гривень на день. Тим, кому потрібна більша сума, радять звернутися у відділення банку.

Зазначимо, що НБУ порекомендував громадянам користуватися безготівковим розрахунком у магазинах та інших торгових точках.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW