Президент України розповів про евакуацію цивільних з "Азовсталі"



В Україні розпочалася довгоочікувана евакуація цивільного населення з "Азовсталі". 

Як повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірного звернення, 1 травня нарешті вдалося провести евакуацію цивільних людей з "Азовсталі", що в Маріуполі. 

Після багатьох тижнів переговорів, після багатьох спроб, різних зустрічей, людей, дзвінків, країн, пропозицій. Не було жодного дня, щоб ми не пробували знайти таке рішення, яке забезпечить порятунок наших людей.

Вперше за всі дні війни запрацював цей життєво необхідний коридор. Вперше було дві доби припинення вогню на цій території. Вдалося вивезти вже понад сто цивільних – передусім жінок, дітей, які рятувалися від бойових дій саме там, саме на «Азовсталі».

Враховуючи всі складнощі процесу, перші евакуйовані прибудуть у Запоріжжя сьогодні вранці. Сподіваюся, що завтра також будуть дотримані всі необхідні умови, щоб продовжити вивозити людей із Маріуполя. Плануємо розпочати о восьмій ранку.

Організація таких гуманітарних коридорів – це один з елементів переговорного процесу, який триває. Він дуже складний. Але хоч би як було складно, вдалося врятувати понад 350 тисяч людей із районів бойових дій.

Ми вдячні всім партнерам, хто надсилає світу й росії такі важливі, потужні сигнали підтримки України, відвідуючи нашу столицю в цих умовах і в такий складний час.

Читайте також: Україна розірвала ще одну угоду з росією



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW