Понеділок в Україні буде теплим з дощами та грозами: прогноз погоди на 2 травня



Протягом дня температура повітря становитиме від +14 до +19 градусів, місцями у західних областях та у південній частині до +20 градусів.

Про це повідомляє редакція. 

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що вночі ще буде прохолодно, від +5 до +9, у Сумській, Харківській, Полтавській та Луганській областях буде холодніше, від +2 до +5 градусів, а місцями на ґрунті заморозки 0-3 градуси.

Вітер очікується південний, південно-східний, помірний.

Дощі 2-го травня пройдуть у західних областях України, окрім Тернопільщини та Хмельницької області, а також місцями у північній частині. Під час дощу вдень можливі грози.

На решті території України - без істотних опадів.

У Києві понеділок очікується теплим, максимальна температура повітря становитиме від +15 до +18 градусів.

Найближчої ночі від +5 до +7 градусів, заморозки вже відступають. Щось істотне з опадів у столиці завтра не очікується. У Києві найближчі дощі більш ймовірні 3-го та 9-го травня.

Завтра в першій половині дня незначна активізація магнітного поля Землі, слабкі магнітні бурі.

Хмарна погода протримається у Дніпрі увесь день. Без опадів.

Понеділок в Україні буде теплим з дощами та грозами: прогноз погоди на 2 травня, фото-1

За останні 130 років 02 травня максимальна температура повітря була +29.9° у 1947 та 1954 роках, а мінімальна +2.5° у 1912. 

Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Мелітополі вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Удень піде дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

Понеділок в Україні буде теплим з дощами та грозами: прогноз погоди на 2 травня, фото-2

За останні 130 років 02 травня максимальна температура повітря була + 28.6° у 1954 році, а мінімальна + 3.2° у 1976. 

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Івана Ветхопещерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв. У цей день був звичай розстилати на землі полотна, класти пироги. Таким чином наші пращури пригощали весну, щоб вона дала хороший врожай. У цей час зацвітає бузина, жовта акація, польовий клен, осина.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW