Британські медики допомагають колегам у Полтаві



Із початком активних бойових дій в Україні Полтавщина прийняла понад 140 тисяч переселенців із різних регіонів. Значна частина з них потребують медичної допомоги.

На допомогу місцевим медичним працівникам прибули фахівці британської компанії UK-MED. Кампанія працює за підтримки Королівських коледжів хірургів Англії та Шотландії у світі вже понад 20 років і займається гуманітарною медичною допомогою, надаючи своїх фахівців при надзвичайних ситуаціях за кордоном.

Команда медиків міжнародної неурядової організації UK-MED розпочала роботу в області з 13 квітня.

До початку цієї співпраці британські колеги поспілкувалися із директором Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Віктором Лисаком. Вони детально обговорили потреби медичної галузі, особливості роботи в умовах воєнного стану, намітили головні стратегічні цілі спільної діяльності. Перша з них – поліпшення загального доступу до медичної допомоги як для місцевого населення, так і для внутрішньо переміщених осіб.

Полтавщина надала бригадам спеціалізовані автомобілі «Комплексні медичні послуги». Мобільні амбулаторії з місцевими та іноземними спеціалістами виїхали у населені пункти Полтавської, Лохвицької, Котелевської, Миргородської, Лубенської та інших територіальних громад. Активну участь у організації цих прийомів узяли керівники громад. Адже головне завдання таких виїздів – максимально наблизити медичну допомогу до місць проживання тимчасово переміщених осіб.

Британські фахівці здійснювали прийом пацієнтів у межах компетенції лікаря загальної практики сімейної медицини. Усі бажаючі мали можливість укласти декларації із місцевим сімейним лікарем та отримати, за потреби, електронні направлення до вузькопрофільних фахівців. Таким чином вже укладено 42 декларації.

Найчастіше люди зверталися із хронічними захворюваннями – серцево-судинної, бронхо-легеневої систем, шлункового-кишкового тракту. Всього за цей час отримали необхідну медичну допомогу європейських та місцевих фахівців у виїзних амбулаторіях близько 400 людей. Особливо важливим був огляд громадян з інвалідністю.

Налагоджувати комунікацію з британськими лікарями у якості перекладачів допомагають студенти старших курсів Полтавського державного медичного університету.

Робота мобільних амбулаторій триває.

Матеріал створено за сприяння КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради»



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW