ЦНАПи Дніпропетровщини оформили майже 57 тисяч довідок для переселенців, - ФОТО



Майже 57 тис переселенців зареєструвалися у ЦНАПах Дніпропетровщини. Окрім довідки внутрішньо переміщеної особи, вони оформлюють допомогу на проживання, різні соціальні виплати. Загалом адмінпослуги люди з інших регіонів можуть отримати в 49 центрах області. Один із них – у Слобожанському.

Про це повідомляє ДніпроОДА. 

ЦНАП Слобожанської громади через війну роботу не переривав. Нині найпопулярніша послуга, каже начальниця центру Тетяна Олійник, – оформлення довідок переселенцям.

«У нашій громаді зареєструвалися понад 2 тис внутрішньо переміщених осіб. Із них майже 1,2 тис отримали довідки саме в ЦНАПі. Одночасно беремо і на облік, і оформляємо допомогу на проживання», – розповіла Тетяна Олійник.

У ЦНАПі маже завжди людно. Відвідувачі – переважно переселенці. В офісі є зразки заяв на оформлення довідки та грошової допомоги. Людина заповнює бланки, після – адміністратор перевіряє їх та робить копію документу, що посвідчує особу. Якщо немає оригіналу, допомагає отримати дані з «Дії». На все – не більше 15 хвилин.

«На початку квітня приїхала з Маріуполя, оселилася у Слобожанському. В Інтернеті дізналася, що оформити документи можна у ЦНАПі. Тут мені допомогли. А ще підказали, що підтримку переселенцям надає і громада. Уже отримала і матеріалку, і продуктові набори», – поділилася переселенка Анастасія Домчак.

Загалом із початку війни у ЦНАПі Слобожанської громади надали понад 4 тис адмінпослуг. Нині там можна оформити і ID-картки та закордонні паспорти, субсидії та інші соцвиплати. Обміняти посвідчення водія. А ще – зареєструвати шлюб та новонароджену дитину.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW