У Рівному мінятимуть назви вулиць, пов'язаних з росією



Про те, що дерусифікація в Рівному йде повним ходом, у своєму ФБ повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

"Дивлячись на повномаштабну війну країни-агресора, геноцид українського народу, звірства рашистів на нашій землі, я вважаю нам нічого не повинно нагадувати про країну-агресора та її культуру.

Вчора завершилося обговорення та збір пропозицій по перейменуванню вулиць названих на честь російських військових, митців, діячів науки і тд . Як результат – маємо майже 1200 пропозицій!

Тішуся, що багато містян просять повернути історичні назви вулиць, увічнити пам'ять новітніх Героїв сучасної війни або ж назвати вулиці іменами всесвітньовідомих рівнян. Багато пропозицій назвати одну з вулиць міста іменем полеглого Героя Назара Небожинського. Хочуть бачити у Рівному й вулиці Джавелінську і Байрактарську. Набагато менше пропозицій із нейтральними назвами.

Усі пропозиції рівнян, які надійшли під час опитування та з інших джерел, будуть ретельно вивчені робочою групою у складі істориків і краєзнавців. А тоді сформовані пропозиції передадуть Комісії з питань найменування міських об’єктів, встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок на території міста Рівного з подальшим винесенням цього питання на розгляд Рівненської міської ради.

Тим, хто каже «не на часі»… Відповідаю! Це необхідно було зробити ще 30 років тому! "

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW