Війська рф готуються до наступу: захисники Маріуполя надали поради для захисту Одеси, Миколаєва, Кривого Рогу, Запоріжжя



Найгарячішою точкою на карті України під час війни став Маріуполь. Місто на березі Азовського моря блоковане російськими військами, які регулярно його обстрілюють - у тому числі житлові квартали. Ті, хто вибрався з Маріуполя, кажуть, що його жителі опинилися в ситуації гуманітарної катастрофи: у місті немає електрики та зв'язку, не вистачає їжі та ліків. Трупи загиблих лежать на вулицях, а дворах будинків з'являються братські могили. Не дивлячись на усі дії ворога, оборону тримають мужні захисники. У пабликах рф почали обговорювати Миколаївський та Криворізький напрями. Це є сигналом підготовки до активних дій. Як показують події останніх днів, ворог має на меті захоплення нових теріторій і наразі здійснює обстріл. Захисники Маріуполя стверджують, що не треба панікувати, треба готуватись. Є, нехай і сумний і гіркий, але все ж таки досвід Маріуполя, передає редакція. 

Захисники Маріуполя запропонували комплекс простих правил, які можуть запобігти як захопленню наших міст і територій, так і мінімізувати втрати серед військових та цивільних. Міська влада міст України - має не шкодувати комунальну техніку і копати навколо міст величезні протитанкові рови. 

Основні пункти на які необхідно звернути увагу і готуватись:

1. Взяти себе до рук;

2. Допомагати Армії у разі потреби проводити загороджувальні та фортифікаційні роботи, рити, копати, носити мішки - це важливо;

3. Запасіться водою, їжею, і бажано дизельними генераторами (бензін як правило швидше йде);

4. Обладнати підвали та притулки, підготувати матраци, подушки та теплі речі, розподілити місця, занести воду, крупи та консерви;

5. Не панікувати, позначити шляхи евакуації з міст для своєчасного вивезення дітей та жінок, але не створювати стовпотворіння;

6. Раніше часу не панікувати і не залишати місто, допомагати військовим, готувати масово коктейлі Молотова (склад: порожні пляшки, пінопласт, олія, ганчір'я, бензин);

7. Чоловіки, поки не пізно, беріть до рук зброю, тренуйтеся та зустрічайте окупанта. Або не обов'язково бути рембо-войовниками, просто допомагайте в тилу. Потрібні усі. Хто копає, носить, підвозить, готує їжу, дивиться очима та дає корисну інформацію. А якщо кожен чоловік кине у бік техніки супротивника і потрапить бодай одним коктейлем, то й арта не стане в нагоді, ворог буде розбитий.

Воду необхідно готувати як технічну, так і питну. І для генератора набір перехідників під потреби користування світлом та електроприладами. І не забудьте газові балони повні газу для приготування їжі. Сірники, трусики, шкарпетки само собою.

Нагадаємо, що у Маріуполі на момент початку війни жило близько півмільйона людей - це 10-те за величиною місто України. І найбільший із найбільш близьких до самопроголошених ДНР і ЛНР: до початку російського вторгнення від нього до лінії зіткнення з "республіками" була лише пара десятків кілометрів.

Маріуполь знаходиться в Донецькій області - тобто на території, на яку претендує влада самопроголошеної ДНР. Повне її "звільнення", під яким, по суті, мається на увазі захоплення всіх територій, що належать до Донецької та Луганської областей у їхніх адміністративних кордонах, російська влада називала однією з цілей вторгнення в Україну. У Маріуполі базується загін спеціального призначення "Азов". Він був створений на базі однойменного добровольчого батальйону, членів якого на початку конфлікту на Донбасі звинувачували у прихильності до праворадикальних і навіть неонацистських ідей. Сьогодні "Азов" - один із численних підрозділів української Нацгвардії.

Боротьба з "Азов" теж заявлялася як одна з цілей російської військової операції в Україні.

Саме в районі Маріуполя зав'язалися найтяжчі бої між збройними силами України та об'єднаними силами російської армії та самопроголошених "республік". На початку березня місто фактично опинилося в блокаді й у результаті – на межі гуманітарної катастрофи.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко також повідомляв, що над містом досі майорить український прапор, хоча околиці справді перебувають під контролем російських військових. За його словами, обороною Маріуполя займаються головним чином "Азов", Нацгвардія та 36-а бригада морських піхотинців.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW