У Херсоні можуть випустити 2000 ув'язнених, серед яких - маніаки та ґвалтівники



Через окупацію Херсону на волю можуть вийти близько 2000 ув’язнених за страшні злочини. Серед них маніаки з довічним строком, ґвалтівники, а також багато хворих на туберкульоз.

Про це повідомила голова пресслужби Херсонської міської ради Гаяне Оганесян у Facebook.

"Заручниками окупації Херсона стали усі мешканці міста. У тому числі працівники колишньої пенітенціарної системи, а нині підпорядковані Міністерству юстиції України. Я служила у пенітенціарній системі, знаю її із середини, знаю її службовців, як патріотів України, вірних присязі й обов’язку.

На жаль, евакуація установ виконання покарань не відбувалась, роз’яснення щодо подальшого порядку роботи в окупації співробітникам не надавалась. Вони продовжують виконувати свої функціональні обов’язки, охороняючи близько 2000 засуджених і ув’язнених. Частина цих засуджених хворіє на туберкульоз і потребує постійного медичного нагляду і ліків. Звичайно, може хтось скаже: «Звільняйтесь і як і інші містяни спробуйте залишати окуповану територію». Але ж ті засуджені і ув’язнені не папери, які можна заховати до сейфу і полишити кабінет. Це люди , в першу чергу! Їх не можна залишити як речі!

Окрім того, значна їх частина мають термін довічного ув’язнення, що прирівнюється до вищої міри покарання. Розумієте, що це означає? Це вбивці й насильники, які завтра можуть опинитися на вулицях міста. Якщо службовці пенітенціарної системи складуть свої повноваження, не буде кому охороняти злочинців. Місто може поринути у хаос, а херсонці опиняться під подвійною небезпекою", - пояснила вона.

Про наміри окупантів стосовно ув’язнених наразі не відомо. Вони можуть випустити їх на вулиці, чи дати у руки зброю й відправити вбивати наших воїнів.

Та в будь-якому випадку ситуація виходить з-під контролю, адже працювати на окупантів місцеві пенітенціарії не хочуть, а залишити засуджених без нагляду не можуть.

"Звертаюсь до усіх відповідних органів! Ніякої евакуації засуджених і особистого складу не було й немає зараз. Доки ще не запізно, допоможіть Херсону! Надайте роз’яснення співробітникам як саме їм продовжувати нести службу у тимчасово окупованому місті? Як, піддаючи небезпеці своє життя і життя своїх сімей, не стати тим самим «зрадником»", - написала Оганесян.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW