Міжнародні організації виплачуватимуть біженцям з України фінансову допомогу: що відомо



Організація ООН виплатить біженцям в Україні фінансову допомогу. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, уряд України спільно з ООН запустив дві програми виплат для вимушених переселенців по усій країні. Вони реалізовуються за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН та окремо від управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Ці програми планують охопити виплатами від донорів 700 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, будуть отримувати по 2200 гривень щомісяця на кожного члена сім‘ї (до 3-ох осіб).Ці кошти Всесвітня продовольча програма ООН виплачуватиме упродовж трьох місяців. Окремо управління Верховного комісара ООН у справах біженців допоможе особам з-поміж вимушених переселенців. Їм також будуть додатково виплачувати по 2220 гривень. 

Нагадуємо, що за Постановою Кабінету Міністрів внутрішнього переміщені особи, котрі зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних як ВПО, отримують фінансову підтримку. Для дорослих вона складається з 2 тисяч гривень, а для дітей та осіб з інвалідністю – 3 тисяч.

Водночас люди, які на період воєнного стану прихистили у своїх домівках переселенців, мають право на компенсацію з державного бюджету, яка передбачена соціальною програмою «Прихисток».

У квітні власникам більше ніж 600 житлових приміщень, які безоплатно розмістили близько 2200 внутрішньо переміщених осіб у своїх приватних помешканнях нададуть компенсацію на покриття витрат на житлово-комунальні послуги в розмірі 189,7 тисячі гривень (14.77 грн за особу за день).

Вже 30 територіальних громад, які безкоштовно прийняли ВПО подалися, щоб отримати компенсації у місцеві бюджети на оплату комунальних послуг.

Читайте також: У Львові шукають донорів крові різних груп: деталі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW