У Києві пропонують назвати одну з вулиць на честь борщу: де вона може знаходитись



У Києві містяни у рамках великого перейменування пропонують перейменувати одну зі столичних вулиць на честь борщу з метою захисту національної страви від намагань русляндії привласнити українську страву собі.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

Ми маємо Telegram-канал. Не забувайте підписуватись та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

За словами ініціатора перейменування вулиці, шеф-кухаря Євгена Клопотенка, вулиця Борщова може пролягати в історичній місцевості Борщагівка, оскільки ця територія етимологічно пов’язана з борщем. Одні з перших згадок про борщ датуються ще 1584 роком, у подорожніх записах німецького торговця Мартина Грюневеґа, а саме в цій історичній місцевості Києва. Для перейменування громадські активісти обрали вулицю імені російського філософа часів російської імперії Петра Чаадаєва, яка якраз розташована на Борщагівці.

У Києві варто мати вулицю, яка б віддала належне невід’ємному елементу української культури та частині нашої національної спадщини. Борщ вже давно вийшов за межі «просто страви» – це символ української гостинності, предмет гордості та тяглості наших традицій. Нині під час війни борщ не лише єднає та зігріває українців в Україні та за кордоном, а й допомагає збирати кошти на підтримку нашої країни, – пояснив Євген Клопотенко.

Київська міська рада запустила процес дерусифікації у столиці та спростила процедуру перейменування міських об’єктів, пов’язаних з росією та її союзниками.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, міська влада підтримує громадські ініціативи, які пов’язані з процесом дерусифікації міських об’єктів та сприяє їх реалізації у столиці.

Нагадаємо, Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування міських об’єктів (вулиць, провулків, алей, проспектів, шосе, станцій метрополітену), які мають назви, пов'язані з росією та білоруссю. Пропозиції щодо перейменування приймаються до 01 травня поточного року на електронну адресу: [email protected].

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві демонтують бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в 1982 році "на ознаменування возз'єднання України з росією". Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Окрім цього, ми писали, що депутати Київської міської ради пропонують демонтувати 60 пам’ятників, які так чи інакше пов’язані із країною-агресоркою росією чи СРСР. За словами авторів цього проекту, раніше це було зробити дуже важко, але війна все змінила. Про це розповіла депутатка Київради від партії "Голос" Аліна Михайлова на Facebook.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW