26 квітня 2022 року - 36 річниця Чорнобильської катастрофи



26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства. Проте у 2022 році світу знову загрожує ядерна небезпека через дії російських окупантів на території України.

Сьогодні 36 років тому сталася найбільша в історії техногенна аварія - вибухнув четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції. Під час вибуху відкрилася активна зона реактора, внаслідок чого в атмосферу вирвалася хмара радіоактивного пилу.

Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу.

На долю Білорусі припало близько 60% шкідливих викидів. Від радіаційного забруднення сильно постраждала також і Росія. Потужний циклон проніс радіоактивні речовини територіями Литви, Латвії, Польщі, Швеції, Норвегії, Австрії, Фінляндії, Великої Британії, а пізніше – Німеччини, Нідерландів, Бельгії.

За визначенням UNSCEAR і ВООЗ, Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня. Історики ж наголошують на політичній відповідальності комуністичного режиму, який заради ідеологічних інтересів поставив під загрозу життя і здоров’я мільйонів громадян.

Через недосконалість конструкції, порушення технології будівництва, використання неякісних будівельних матеріалів та численні міні-катастрофи подібна техногенна катастрофа в СРСР не могла не статися.

Злочинні дії влади щодо приховування інформації з одного боку поглибили непоправні негативні наслідки аварії.

Проте світ не очікував, що у 2022 році йому знову загрожуватиме ядерна небезпека через повномасштабну війну росії проти України, яка розпочалася 24 лютого 2022 року.

Ворог цілеспрямовано знищує українську інфраструктуру і вдається до ядерного тероризму. Спочатку це було захоплення Чорнобиля, потім - обстріл Енергодара та захоплення Запорізької АЕС. 

А 26 квітня 2022 року о 6:41 та 6:46 дві крилаті ракети ворога пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку м. Запоріжжя. Згодом у Запоріжжі зафіксували вибухи від попадання російських крилатих ракет. Про це повідомила Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Ядерний тероризм з боку росії посилюється, загроза стає дедалі реальнішою. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW