Бутусов: Два місяці війни: цілі та результати Путіна, і що буде далі?



Військовий експерт та журналіст Юрій Бутусов підсумував результати перших двох місяців Війни за незалежність.

Свій аналіз експерт виклав на сторінці у Фейсбук.

Перемога у війні визначається стратегією, подивимося на стратегію РФ через два місяці війни:

1. Оточення основних адміністративних центрів – Києва та Харкова, дезорганізація управління країною та примус до капітуляції керівництва України. Результат: цілей не досягнуто, капітуляція неможлива, керівництво України продовжує війну, Київ та Харків надійно обороняються.

2. Зрив мобілізаційного розгортання України шляхом глибокого настання на території 11 областей. Результат: цілей не досягнуто, Україна продовжує мобілізацію.

3. Розсічення стратегічних магістралей України на захід від Києва і на північ від Кривого Рогу, щоб не дати можливість країнам НАТО надати будь-яку підтримку та постачання.

Результат: цілей не досягнуто, Україна захистила свої комунікації, НАТО нарощує військову підтримку.

4. Захоплення українських портів Причорномор'я та Приазов'я, створення коридору від РФ до Придністров'я.

Результат: цілей досягнуто частково - Приазов'я захоплене, але Миколаївська та Одеська області міцно захищені, і головні морські порти надійно обороняються.

5. Підрив економіки та деморалізація суспільства, щоб відмовитися від організованого опору.

Результат: цілей не досягнуто, економіка отримала підтримку Заходу, суспільство згуртувалося для війни до перемоги, всі політичні сили спрямовані на боротьбу з ворогом.

6. Розвал системи оборони, знищення воєнної інфраструктури.

Результат: цілей не досягнуто, сили оборони почали отримувати потужну військову допомогу країн НАТО і значно підвищили свою боєздатність. Росія втратила понад 3200 одиниць бойової техніки, підтверджених документально, і не може відшкодувати такі втрати.

7. Захоплення Донецької та Луганської областей.

Результат: цілей не досягнуто, через два місяці Україна обороняє значні території Донбасу та багато великих міст.

Що далі?

1. Стратегічно Путін не зміг повністю досягти жодної з поставлених цілей.

2. Росія втягнулася у війну на виснаження проти України, підтриманої всіма країнами НАТО і більшістю країн світу, які мають у десятки разів більші ресурси.

3. Захоплення Маріуполя ніяк не змінить стратегічного становища Росії, і лише призведе до посилення опору, змусить Україну відмовитися від компромісів.

4. Технологічна перевага у війні після поставок Заходу поступово переходитиме на бік України, що призведе до великих втрат РФ та втрати російською армією можливості утримувати захоплені території.

5. Для продовження війни Путіну доведеться проводити часткову мобілізацію, що завдасть величезних збитків російській економіці, і деморалізує російське суспільство.

6. Україна захопила стратегічну ініціативу у війні. Росія здатна на окремі тактичні успіхи, але жодну зі своїх початкових цілей досягти нездатна.

7. Стратегія Путіна провалилася і шансів на падіння України немає. Продовження, терміни і вартість війни залежить від можливості України грамотно спланувати застосування готівкових матеріальних і людських ресурсів, і навіть масштабів залучення ресурсів озброєння та професійних військових кадрів з-за кордону.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW