Великдень-2022: як і коли освячуватимуть паски у Чернігові



У неділю православні християни відзначають свято Великодня. Зазвичай віряни в ці дні відвідують церкви, де відбуваються скупчення великої кількості людей. Під час воєнного стану це небезпечно, йдеться у сюжеті телеканалу «Новий Чернігів».

Великдень-2022: як і коли освячуватимуть паски у Чернігові, фото-1

З цього приводу свою думку висловив архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій (Зоря).

– Нам треба дотримуватися золотої середини, тому що з одного боку потрібно піклуватися про безпеку, з іншого боку – ніхто не може відняти від нас радість Великодня, радість спілкування. Тому ми повинні відчувати, особливо в ці священні дні, радість життя, радість молитви, радість спілкування з нашими ближніми. І ось, дотримуючись цих двох правил, ми все ж таки святкуємо, ми не боїмось. Ми оберігаємо своє життя, ми оберігаємо життя своїх ближніх, але ми не даємо страху війти в наше серце і ним керувати.

З іншого боку, треба дослуховуватися до тих порад, які нам дають фахівці – військова, цивільна влада, для того, щоб свято наше дійсно було святом, а не було приводом для скорботи, вразі якщо щось недобре затіє проти нас ворог.

Цьогоріч через комендантську годину Українська Церква внесла певні зміни до порядку проведення великодніх богослужінь.

Тому в Катериненському соборі богослужіння розпочнеться у неділю, 24 квітня, о 6-й годині ранку. Також освятити свої великодні кошики віряни зможуть і в суботу, 23 квітня, о 12-й.

Долучитися до богослужіння вночі можна буде за допомогою телебачення, інтернет-платформ та соціальних мереж.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW