Можливі провокації на Великдень. Українців закликають до пильності



Українців закликають бути особливо пильними на Великдень через загрозу ворожих провокацій. Вірянам варто утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.

"Вже цієї неділі християни східного обряду святкуватимуть Великдень. Традиційно всенічна великодня служба збирає у храмах велику кількість вірян, але цього разу свято випало на особливий час. Ми вже десятки разів бачили, як росіяни цілеспрямовано вбивають цивільних, а масове скупчення людей для них було б ласою мішенню", - зазначив  голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко

Він також нагадав, що в області діє комендантська година, і так само вона діятиме і в ніч з 23 на 24 квітня: з 19:00 до 06:00. 

"Перебування на вулиці у цей час вважатиметься порушенням комендантської години і реакція на це  буде відповідною", - сказал Кириленко.

За його словами, всі охочі зможуть долучитися до трансляції служби онлайн, “бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там Я серед них”. Відвідати храм та освятити великодні кошики можна буде вранці.

Пресслужба СБУ також попереджає, що росіяни готують провокації в Україні на Великдень. 

"Російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії щодо віруючих у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні.

Таким чином росЗМІ вже готують підґрунтя для провокацій з боку армії рф. І заздалегідь перекладають відповідальність за них на представників «націоналістичних об’єднань».

Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят.

Тож закликаємо українців бути особливо пильними у цей період", - наголосили правоохоронці.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW