58-й день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн



Сьогодні 22 квітня, п'ятниця. Триває п’ятдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Генштаб ЗСУ констатує: ворог агресивно атакує, намагається просунутися вглиб української території по всій лінії фронту.

ЗСУ героїчно відбиває атаки. Більш результативно стали діяти в небі. 

США посилюють свою військову підтримку і надсилають нам важку артилерію. Країни ЄС також почали поставки саме важкої зброї. Боротьба триває. Слідкуємо за подіями в країні онлайн.


10.00  На Дніпропетровщині окупанти намагалися провести розвідку боєм в районі Трудолюбівки, що на Херсонщині. Це в 50 км від міста Зеленодольськ у Криворізькому районі. Втім ворог зазнав втрат і відступив на зайняті раніше позиції, - голова Дніпропетровської ОВА Резніченко

9.22 За минулу добу Повітряні Сили ЗСУ знищили три російські літаки, три вертольоти та дев'ять безпілотників — Командування Повітряних Сил.

9.20 Через небезпеку на маршрутах сьогодні, 22 квітня, гуманітарних коридорів не буде. "Звертаюся до всіх, хто чекає на евакуацію: потерпіть, будь ласка, тримайтеся!" - Ірина Верещук.

9.00 Оперативна інформація на фронті від Генштабу ЗСУ:

Російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти нашої Держави та завдає ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури. 

  • На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Вживаються заходи з посилення прикриття державного кордону на західному і північно-західному напрямках. Сили і засоби протиповітряної оборони переведені на несення чергування у посиленому режимі. Посилено охорону штабів, вузлів зв’язку, військових містечок, арсеналів, баз та складів зберігання озброєння, військової техніки та паливно-мастильних матеріалів.
  • На Слобожанському напрямку ворог, силами до семи батальйонних тактичних груп зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів, продовжує частково блокувати місто Харків, здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. 
  • На Ізюмському напрямку противник зосередив для ведення бойових дій до 25-ти батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї та 35-ї загальновійськових армій та 68-го армійського корпусу Східного військового округу, повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації.
  • Ворог здійснює спроби вести наступ у напрямку населеного пункту Заводи. Вийшов на північні околиці Дібровного, намагається закріпитись на досягнутому рубежі. 
  • На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти протягом доби активізували бойові дії вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Ворог здійснює штурмові дії в районі населеного пункту Зарічне та, силами до батальйону, намагається наступати в районі населеного пункту Рубіжне.
  • Тривають оборонні бої з противником у напрямку населених пунктів Новтошківське та Попасна.
  • Ворог продовжує намагатися за підтримки артилерії здійснювати штурмові дії в районі населеного пункту Мар’їнка. 
  • Одночасно ворог посилює угруповання військ на Запорізькому напрямку. Тривають заходи логістичного забезпечення окупаційних військ. 
  • На Південнобузькому напрямку противник продовжує здійснювати вогневий вплив на підрозділи Сил оборони, намагався провести розвідку боєм у районі Трудолюбівки, зазнав втрат, відійшов на раніше зайняті позиції.
  • Противник продовжує зазнавати втрат. За наявною інформацією, 20 квітня цього року, у центральну районну лікарню міста Новоайдар було доставлено чергову партію поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації (близько 220 осіб) та понад 50 тіл загиблих загарбників.
  • Крім того, батальйонна тактична група 136-ї окремої мотострілецької бригади  58 загальновійськової армії Південного військового округу, яка діяла на Курахівському напрямку, зазнала значних втрат в живій силі (до 250 осіб) та втратила до 10 одиниць реактивних і ствольних артилерійських систем.
  • Також, за наявною інформацією, особовий склад 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, що залучений до бойових дій на території України, не отримав так звані “бойові” кошти за березень місяць. Через що військовослужбовці висловлюють своє невдоволення та обурення.
  • З метою недопущення зриву весняної призовної кампанії на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим з 30 квітня поточного року виїзд та в’їзд на півострів окупантами буде заборонений.
  • На тимчасово зайнятих територіях ворожі підрозділи продовжують блокувати переміщення місцевого населення, грабувати та штучно наближати гуманітарну кризу - здійснюють руйнування об’єктів критичної інфраструктури та блокують доставки гуманітарних вантажів з території України.  Є випадки розстрілів цивільного населення та волонтерів.
  • На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак російських окупантів, знищено шість танків, вісім одиниць броньованої та п’ятнадцять одиниць автомобільної техніки, чотири артилерійські системи.
  • Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України, разом із зенітниками Сухопутних і Десантно-штурмових військ, морської піхоти та Національної гвардії за попередню добу було знищено п’ятнадцять повітряних цілей: дев’ять БПЛА, три літаки та три вертольоти. 

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW