Рашисти не дали вивезти людей з окупованих сіл Херсонщини ще й затримали "старшого колони"



Сьогодні узгоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор із Херсонської області, на жаль,  не спрацював. Наші машини «швидкої допомоги» та автобуси були затримані на блокпості окупантів за Осокорівкою перед «Кавуном». Затриманий старший колони - голова Нововоронцовської ОТГ - Марчук В.В., кандидатура якого раніше була узгоджена з росіянами.  Ведуться переговори щодо його звільнення.

Про це повідомив у Facebook начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

"Машини простояли до 16.30 й змушені були повертатися назад. При цьому окупанти, порушуючи домовленості про припинення вогню та Міжнародного гуманітарного права, не зупинили обстріли позицій наших військ з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) та мінометів, наші не відповідали!

Дякуємо кожному водієві, вдячен представникам «Червоного хреста», спасибі нашим медикам. Ви – справжні герої!", - написав Вілкул.

Він також додав: "Шановні мешканці окупованих територій, ті, хто сподівався сьогодні виїхати, ми знаємо, як вам тяжко, рідні. Попри все ми й надалі намагатимемося вивезти вас. Бачить Бог – й ми всі, та Ірина Верещук зробили сьогодні все, що могли”.

Нагадаємо, вчора журналіст Олег Батурін повідомив, що окупанти не збираються дозволяти евакуацію людей з Херсонщини.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW