Щоб врятувати маріупольців, ми готові до будь-яких форматів обміну з Росією, - Зеленський



 Україна готова до будь-якого формату обміну з Росією, щоб врятувати людей в Маріуполі.

Про це Президент Зеленьский заявив під час бріфінгу в Єврораді, повідомляє НВ.

«Ми готові до різних форматів обміну наших людей на російських людей, російських військових, яких вони [окупанти] залишили. І трупи залишили, і поранених людей вони кидали. Тому ми готові заради наших людей — як військових, так і цивільних — на будь-який формат обміну», — сказав глава держави під час брифінгу після зустрічі з президентом Євроради Шарлем Мішелем, коментуючи ситуацію в заблокованому Маріуполі.

Президент розповів, що зараз ситуація у Маріуполі погіршується, на руках українських бійців — сотні поранених. Вони захищають цивільних, серед яких жінки і діти, ціною своїх життів.

«Хочеться сказати, що все буде просто і завтра ми допоможемо нашим військовим та мирним жителям у Маріуполі, але я не можу цього сказати… Я не знаю, коли ми можемо розблокувати Маріуполь… Усі хлопці в Маріуполі хочуть нашої перемоги, розблокування. Ніхто не збирається здаватися ворогові», — наголосив Зеленський.

За словами глави держави, для розблокування Маріуполя є два шляхи — допомога важким озброєнням від партнерів і дипломатичний шлях:

«Поки що у нас цієї техніки недостатньо, щоб працювати в цьому напрямку [деблокади Маріуполя військовим шляхом]. Другий шлях — дипломатичний. Поки що на це не погоджується Російська Федерація, з якими публічними сигналами вони б не виходили і не казали, що „готові“ та „відкриті“…».

Читайте також: Гуманітарний коридор в Маріуполі не спрацював, - Верещук

Важливо! В Маріуполі сьогодні відбудеться евакуація. Подробиці



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW