"Не дізнаються ніколи": у Росії хочуть засекретити дані про родичів тих, хто загинув в Україні



Міністерство оборони РФ вирішило обмежити доступ до відомостей про родичів військових, які загинули в Україні.

Про це повідомляє Російська служба BBC.
Дані щодо загиблих військовослужбовців під час проведення "спецоперацій" ще з 2015 року стали держтаємницею, але пільги членам сімей оформлюють цивільні чиновники районних адміністрацій.

Тепер Міноборони РФ просить уряд передати ці повноваження військкоматам, що зробить більш закритою інформацію про загиблих учасників війни проти України.Посвідчення "члена сім'ї загиблого ветерана бойових дій" дає право на встановлені законом "Про ветеранів" пільги, у тому числі надбавки до пенсій, оплату ЖКГ, путівки до санаторію.Наразі військкомати відповідають за призначення пенсій та пільг лише непрацездатним родичам військових у зв'язку із втратою годувальника.

Із 2013 року для членів сімей загиблих у Чечні, Сирії та інших гарячих точках діяв такий порядок: батькам та дружинам загиблого, які одержують звичайну пенсію або не є пенсіонерами, посвідчення члена його сім'ї оформлюють районні адміністрації.Проте для родичів військових, які загинули на війні в Україні, Міноборони пропонує запровадити особливе правило: отримувати посвідчення їм доведеться у військкоматах. Це випливає із проєкту, опублікованого на урядовому порталі правової інформації.

У пояснювальній записці до проєкту Міноборони РФ вказує, що це необхідно "з метою обмеження кола осіб, які мають доступ до відомостей про членів сімей військовослужбовців Збройних сил РФ, які загинули (померли) при виконанні завдань під час спеціальної військової операції на територіях України, ДНР та ЛНР".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW