Серед мобілізованих "ДНР" артистів Донецької філармонії багато загиблих під Маріуполем, серед яких відомий джазмен



В "армію ДНР" мобілізували артистів Донецької філармонії, у боях під Маріуполем загинув відомий джазмен Миколай Звягінцев.

Про це повідомив радник голови Офіса Президента Олексій Арестович, - повідомляють Українські новини.

У так звану "армію Донецької народної республіки" мобілізували без підготовки артистів Донецької філармонії, які незабаром загинули у боях під Маріуполем, в тому числі відомий джазмен.

"За долею мобілізованих у так званих ДНР і ЛНР дуже добре видно, що їх ніхто не рахує, їх кидають у бій на мʼясо, їм не виплачують бойові та відпускні ... Вони, за деякими даними, мобілізували артистів Донецької філармонії, в тому числі відомого джазмена .. Вони загинули під Маріуполем на другий день введення в бій або в перший же. Вони загинули, і загинув дуже відомий джазовий виконавець", - сказав Арестович.

Він також повідомив, що у російській армії почали мобілізувати українців на захоплених територіях, у тому числі в Херсонській та Запорізькій областях.

Арестови підкреслив, що така мобілізація є тягчайшим військовим злочинм, порушенням міжнародного права.

Згідно з повідомленням ЗМІ, в оккупованому Донецьку обманом мобілізували до лав підконтрольної Росії "армії ДНР" музикантів місцевої філармонії і відправили їх під Маріуполь, частина з них загинула майже відразу, в тому числі відомий джазмен Миколай Звягінцев.

Також Донецька філармонія 12 квітня повідомила, що артист Концертного оркестру духовних інструментів і ансамблю "Септет-джаз" Микола Звягінцев загинув на 39 році життя "в ходе освобождения Мариуполя".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW