Генштаб: росія розпочала наступальну операцію на Донбасі, йдуть бої за Маріуполь



Станом на 18:00 18 квітня на Донбасі фіксуються ознаки початку наступальної операції з боку Росії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Основні зусилля противника зосереджені на встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утриманні раніше захопленої території.

Фіксуються ознаки початку наступальної операції в Східній операційній зоні. У Слобожанському та Донецькому операційних районах агресор на окремих напрямках активізував наступальні та штурмові дії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Донецькому і Таврійському напрямках угруповання окупаційних військ продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Лиман, Кремінна, Попасна та Рубіжне, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь.

"Тривають бої за Маріуполь. Ворог проводить штурмові дії в районі морського порту", - наголосили військові.

Також противник активізував наступальні дії на Сєверодонецькому, Попаснянському, Курахівському та Запорізькому напрямках. Для нарощування зусиль противник продовжує зосередження додаткових танкових та артилерійські підрозділів.

Крім того, у Генштаб попередили, що не виключаються провокаційні дії та застосування противником армійської авіації у прикордонних з Україною районах російської федерації, зокрема завдання ударів по цивільних об’єктах.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW