Коли можна повертатися до Києва? У військовій адміністрації назвали умову



Противник не відмовився від мети захопити столицю. Тому основна умова для безпечного повернення у Київ - це закінчення війни.

Про це повідомив голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов в інтерв’ю "Вечірньому Києву".

За його словами, говорити про конкретні терміни зарано, адже війна триває. І як складатиметься оперативна та стратегічна обстановка - поки що невідомо.

Він наголосив, що в першу чергу до Києва не варто повертатися жінкам, дітям, людям літнього віку, які мають де проживати за межами міста.

"Є небезпека, як авіаційних та ракетних ударів, так і дій ДРГ противника. Навіть зниження інтенсивності бойових дій так само несе небезпеки. Та й загалом противник не відмовився від мети захопити столицю", - сказав Жирнов.

Попри те, що ворог зазнав суттєвих збитків, російська федерація має великі ресурси - як людські, так і технічні. На даний час ворог поповнює свої втрати, накопичує ресурси та ремонтує техніку, готує її до застосування.

"Ми розуміємо: щоб підготуватись противнику, потрібен час. Але ми також розуміємо, що від своєї мети заволодіти як столицею, так і всією Україною, він не відмовився. Розуміючи це, ми готуємося до всіх можливих сценаріїв і навіть до найгірших - до повторної спроби взяти Київ.

Голова військової адміністрації наголосив, що Київ - це святе місце, яке буде оборонятися до останньої краплі крові. 

Раніше ми писали, що з 17 квітня у Києві та регіоні змінюється час комендантської години. 

Також вас може зацікавити: Вибухів у Києві не було: звуки, які чули мешканці столиці - то робота протиракетної оборони, - КМДА

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW