росія використовує депортованих дітей для дискредитації України на міжнародній арені



Триває п’ятдесят друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Ворог від неспроможності захопити території України та для можливості виправдати свої злочинні дії вдається до нових маніпуляцій. Наразі у Центрі протидії дезінформації при РНБО України попереджають, що росія використовує депортованих з тимчасово загарбаних територій України дітей для власної пропаганди, передає редакція. 

кремлівські медіа поширюють дезінформаційні матеріали про те, як «Український режим, наслідуючи Третій рейх, відправляє воювати дітей».

В якості підтвердження цього фейку путінська пропаганда використовує начебто інтерв’ю з українськими дітьми. У матеріалах наводяться беззмістовні цитати, на додачу до яких псевдожурналісти дезінформують, що саме «ці діти від початку спецоперації працювали шпигунами в Україні».

Використання росією дітей в інформаційній війні є грубим порушенням норм Міжнародного права.

Якщо ви стали свідком будь-якого порушення прав дитини, телефонуйте на гарячу лінію захисту прав дітей: 0 800 500 225 або на гарячу лінію Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: 0 800 50 17 20. 

Нагадаємо, що починаючи з 24 лютого 2022 року 560 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Згідно з офіційними даними ювенальних прокурорів, 200 дітей загинуло та більше 360 поранено, 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW