Дістали кулю з серця, не зупиняючи його: в Україні провели унікальну операцію бійцю ЗСУ



Українські лікарі у "Феофанії" провели унікальну операцію. Хірурги врятували життя 20-річного воїна Володимира Гордієнка.

Про це розповіли на Facebook-сторінці Міністерства охорони здоров'я України, передає "24 канал".
Український військовослужбовець зумів вирватися з полону ворога та врятуватися після допитів, тортур та обстрілів автівки, на якій він їхав разом з побратимом. Володимир протягом двох днів дістався до української сторони. Увесь цей шлях він пройшов з кулею у серці та пневмогемотораксом.

Вперше допомогу медиків український воїн отримав у Малині. Проте пізніше його перевезли до Житомирської обласної лікарні, де фахівці з'ясували, що в області серця у юнака є сторонній предмет.

Саме тому його перевели до Центру інноваційної кардіохірургії на базі лікарні "Феофанія". Тут лікарі з'ясували, що у стінці лівого шлуночка, за півтора міліметра від порожнини серця знаходиться уламок. Це могло стати причиною утворення наскрізного отвору у серці. Цей уламок також міг переміщатися та призвести до інсульту чи втрати кінцівки.
Унікальна операція пройшла успішно. Вона тривала 5 годин. Хірурги робили операцію на працюючому серці з використанням спеціальних стабілізаторів. Вже через кілька годин після операції 20-річний юнак міг розмовляти, а наступного дня вже почав ходити.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW