Скільки загиблих в Маріуполі, навіщо путін вбиває "гарматне м'ясо" з Донецька, та коли буде звільнений Донбас



Павло Кириленко очолює Донеччину вже три роки. Він починав свою роботу як голова військово-цивільної адміністрації, а зараз слово «цивільна» відпало. Бо війна!

Наразі в руках Павла Кириленка побільшало повноважень. А разом з цим збільшилась і відповідальність. І це найсуворіша відповідальність: за життя людей, керівників громад, за власних співробітників.

Напередодні вирішальної битви за Схід журналісти Української правди записали велике інерв’ю з Павлом Кириленком.

Повний текст інтерв’ю ви можете прочитати за посиланням.

Ми пропонуємо вам найважливіші  цитати з цього інтерв’ю.

Коли почнеться битва

Ескалація уже має характер до збільшення. Бойові дії і так постійно тривали уздовж лінії розмежування, але тепер з півночі області, де межа Харківської та Донецької областей, населений пункт Рубці, там відбуваються авіаудари і спроба прориву противника була відбита.

Зараз, коли я даю інтерв'ю, повітряна тривога по всій території області, є інформація про підняті літаки противника та можливість нанесення авіаударів. 

Скільки загиблих в Маріуполі, навіщо путін вбиває "гарматне м'ясо" з Донецька, та коли буде звільнений Донбас, фото-1

За логікою їхніх дій ми бачимо, що цілями є залізничне сполучення, основні об'єкти по розташуванню військових підрозділів. Але найголовніша мета – ворог намагається закрити всі можливі шляхи з постачання боєприпасів, продуктів харчування та зробити кільце по всій території області для того, щоб, як вони і казали, зробити "великий Маріуполь" у підконтрольній українській владі Донецькій області.

Про «гарматне м’ясо»

Росіяни хапають усіх (в ОРДЛО - ред), кого можна, у тому числі студентів, і кидають їх на війну. Тому найбільш чіткий підрахунок, скільки того м’яса, напевно, буде вестися вбитими.

За нашими даними, їм (мобілізованим в ОРДЛО – ред.) навіть не дають якийсь час на підготовку. Їх навіть розділяють. Ті, хто пройшли 2014-ий рік – це незаконні збройні формування, які будуть іти в другому ешелоні. 

А в перший ешелон будуть кидати взагалі ненавчених. Чому так? У мене є своє бачення з цього привду. 

Вони вже котрий день намагаються взяти Маріуполь і їм це не вдається, які б вони фейки не поширювали. При цьому вони розуміють, що Маріуполя через дії збройних сил РФ як такого не існує. Є територія Маріуполя, але міста не існує – вони все знищили. 

Вони розуміють, що, якщо вони все-таки займуть цю територію, відбудувати вони нічого не зможуть. Також там у тій "ДНР" сепаратисти добре розуміють, що і допомагати їм ніхто не буде, і відбудувати вони самі не зможуть. Тому кількість незадоволених буде зростати, зокрема і самою Російською Федерацією.

Що роблять із незадоволеними? Що робив сталінський режим? Немає людини – немає проблеми. Тому, щоб менше було незадоволених, їх і кидають на смерть. У мене цей пазл легко сходиться.

Про Маріуполь

Маріуполь обороняє морська піхота, полк "Азов", Нацгвардія, також є прикордонні війська та інші підрозділи Збройних сил України. Те, що розповідають про те, що хлопці здавалися в полон, наразі немає підтвердженої інформації щодо цього.

Є інформація про передислокації і з'єднання по пунктах захисту підрозділів морської піхоти з "Азовом". Вони продовжують чинити опір, і над Маріуполем є український прапор.

План деблокади міста якщо і є, я про нього не можу говорити.

Про кількість загиблих в Маріуполі та області

В Маріуполі загинули декілька десятків тисяч. Відштовхуючись від підрахунків Маріупольської міської ради – це 20-22 тисячі. Буду дуже радий, якщо помиляюся в частині збільшення. Але те, що бачу і розумію – навряд я помилявся. Цифра може бути більшою.

По області. Станом на зараз (вечір 14-го квітня – УП) з 24-го лютого 238 людей загинули по всій області та 772 особи – поранені.

 Статистика оновлюється. Це перевірені дані і – наголошую – це по області.

Скільки загиблих в Маріуполі, навіщо путін вбиває "гарматне м'ясо" з Донецька, та коли буде звільнений Донбас, фото-2

По Маріуполю працюють крематорії.

Ми бачили жахіття, які відбувалися у Бучі. По Маріуполю вони розуміють, що по кількості жертв Буча буде помножена, вибачте, у десятки разів.

Вони можуть брехати, що місто стерте з лиця землі українськими Збройними силами, але жоден український літак не пролітав над Маріуполем. Відбуваються постійні бомбардування міста російськими військово-повітряними силами, знищені домівки, і зрозуміло, що відбуваються масові вбивства людей…

Безліч перехоплень буде надано в якості доказів. Я буквально зараз чув чергові перехоплення, де вони кажуть дикі речі: "Стріляти по всіх, скрізь, по мирних жителях". Ці докази відповідним чином будуть долучені до кримінального провадження.

Все, що їм залишається – цинічно прибрати сліди своїх злочинів. 

Масові захоронення теж вкрай небезпечно для них робити, тому що є процедура ексгумації тіл, перезахоронення. 

Тому, за нашою інформацією, заходять і мобільні крематорії, вивіз тіл у крематорії на територію міста Харцизька – це окупована територія Донецької області. Там тіла спалюють для того, щоб слідів злочинів Російської Федерації не було.

Потрібно звільняти всю Донеччину та Луганщину

Питання деокупації регіону точно стоїть. Але зараз на часі – це захистити те, що є, шляхом розбиття ворога на його атаках, розбиття ворогах у резервах.

Ми ж теж розуміємо, чому так довго йде перегрупування, тому що резерви стягуються. Їх не так уже й багато. Не такий страшний чорт, як його малюють. Він дійсно страшний, потужний, але ми на свій землі. Ми боремося за своє. За кожен свій сантиметр.

Потрібно звільняти Донбас весь. Це все – територія України, територія Донецької області в межах її адмінтерустрою і все. Іншого бути не може. Інше – це фейки, видумки, переслідування інтересів Росії.

Про різницю між 2014-м та 2022

Зараз немає напівтонів. Є або чорне, або біле…

Зі зрадниками та колаборантами ми вже розбираємося зовсім по-іншому.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW