Дніпровська зенітно-ракетна бригада продовжує грати ключову роль у новому етапі війни, - ВВС.NEWS



Ворог атакує Україну і на землі, і в повітрі. Боронити кордони і населення було б простіше, якби над країною закрили небо, та наразі цього не відбувається. Але ситуацію контролює наша ППО. Її героїзмом зацікавилося американське ВВС.NEWS. Днями журналісти видання взяли ексклюзивне інтерв'ю в офіцера Дніпровської зенітної бригади капітана Василя Кравчука. Він на міжнародному рівні пояснив, що захист неба України від атак росії вже стає складним завданням, і найближчі тижні окупанти не дадуть перепочинку.

Про це повідомляє сайт 056.

"У Василя Кравчука напрочуд легка посмішка для людини, яка пережила 50 днів війни. Ми говорили з ним по відеозв'язку з його бази у невідомому місці", - пише BBC.

Кравчук розповів, що його підрозділ збиває від 50 до 70% російських ракет великої дальності. Як приклад, коли нещодавно росія випустила шість ракет навколо Дніпра, їм вдалося зупинити чотири.

Зараз, коли східний регіон Донбасу перебуває в полі зору москви, чоловіки та жінки Дніпровської зенітно-ракетної бригади продовжуватимуть грати ключову роль у наступному етапі війни. Для них - це ще одне серйозне навантаження. І для того, щоб вистояти, потрібні системи протиповітряної оборони середньої та великої дальності, яких зараз не вистачає.

Високопоставлений представник західної розвідки розповів, що засоби ППО далекого та середнього радіуса дії були першими у списку запитів України на додаткові поставки зброї.

"Вони дуже конкретно вказують, що їм потрібні боєприпаси для ППО… вони справді потрібні у великій кількості", - зазначив він.

Та захід надає значну кількість ракет класу "земля-повітря" меншої дальності. Тільки США вже надіслали 2000 Стінгерів. Великобританія також надала певну кількість високошвидкісних ракет Starstreak.

Кравчук сказав, що Україна вдячна за зброю, відому як ПЗРК, проте він уточнив, що цей тип ефективний лише на передовій. В західному, північному і центральному регіонах країни росія в основному використовує крилаті ракети великої дальності та висотні бомбардування.

Тому зараз потрібно злагоджено співпрацювати. Тим паче минулі війни показали, що той, хто господарює у повітрі, той і виграє війну.

Дніпровська зенітно-ракетна бригада продовжує грати ключову роль у новому етапі війни, - ВВС.NEWS, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW