У квітні Кам'янець-Подільський покинуло 2,5 тисячі переселенців



Міський штаб цивільної оборони: підіймаємо бойовий дух і готуємось до Великодня (51-й день війни).

Навчання в умовах воєнного стану можливе. Учора в міському управлінні освіти та науки відбулася нарада щодо відкриття в Кам’янці-Подільському освітнього хабу. За аналогією до того, який створений у Хмельницькому. Наразі тут можна здобути актуальні професії, підвищити кваліфікацію, оволодіти українською та англійською мовами, віддати дитину в онлайн-садочок тощо, зазначає пресслужба Кам'янець-Подільської міської ради.

Оскільки в нашому місті теж є достатня освітня база, створення такого хабу – більш ніж реальне. Тим паче, що він був би корисним як для вимушених переселенців, так і самих кам’янчан.

А тим часом кількість людей, які прибувають до Кам’янця з небезпечних міст, зменшується. До прикладу, за вчора ми офіційно прийняли і зареєстрували 97 осіб на пунктах розселення в НВК №3, ЗОШ №15 і 16. Більшість із Донецької, Запорізької областей та Харкова. Також у квітні, за приблизними підрахунками, місто покинуло 2,5 тисячі переселенців, котрі проживали в нашій громаді впродовж довготривалого періоду.

За вчора прохарчували 3433 людини.

Тривають онлайн-зустрічі міського голови з містами-партнерами. Сьогодні Михайло Посітко поспілкувався з мером французького міста Отмон, з яким нещодавно Кам’янець підписав угоду про співпрацю. Говорили про співробітництво в різних галузях, а також надання гуманітарної допомоги нашому місту.

Переговори, Фото: Кам'янець-Подільська міська рада

Переговори, Фото: Кам'янець-Подільська міська рада

У комунальників – весняний фронт робіт. КП "Кам'янецький парк" забирає сміття вздовж вулиць Лесі Українки, Харченка та на вул. Замковій. Займається пішохідними доріжками на вул. Матросова вздовж лікарні, прибирає на площі Польський ринок біля костелу, в парку Героїв Євромайдану, а також на окремих локаціях.

УК "Добробут" прибирає по проспекту Грушевського, двірники працюють на своїх ділянках. УК "Господар" вивозить сміття з Нігинського шосе і в селищі цементного заводу. Підмітально-прибиральна машина "Глобус" теж сьогодні займається прибиранням на ділянці по Нігинському шосе. Відремонтовано лавки в парку Танкістів.

Робота комунальних служб
Фото: Кам'янець-Подільська міська радаРобота комунальних служб
Фото: Кам'янець-Подільська міська рада

Щодо графіку вивезення сміття із сіл громади цього місяця. Сьогодні, 15 квітня, вивіз відбувається з Княгинина, 18 квітня – з Ходорівців, 19 квітня – з Острівчан, 21 квітня – з Вільховця та Червоної Чагарівки, 22 квітня – з Колибаївки.

Ми намагаємося робити все, аби кам’янчани і ті, хто переселився до нас з інших міст, відчували захист, підтримку, не падали духом і трималися морально та психологічно. Саме тому організовуємо мистецькі, патріотичні, соціальні заходи для дітей і дорослих на різних локаціях.

Сьогодні, наприклад, у Європейському сквері впродовж дня відбуваються майстер-класи та ігри для дітей.

Завтра, 16 квітня, теж у Європейському сквері в рамках патріотично-мистецької акції "Час обрав нас" пройде концерт фольклорного гурту "Святовид" зразково-показового оркестру ЗСУ. Про час повідомимо додатково.

Ще в суботу о 10:00 у дворику центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи відбудеться весняна толока. Буде робота для сильних, працьовитих і дбайливих. Пригощанням і музичною програмою для волонтерів напередодні Вербної неділі забезпечимо. Долучайтеся до корисної і приємної справи.

Онлайн-заходи пропонує Кам’янець-Подільський музей-заповідник:

  • до Міжнародного дня пам’яток та історичних місць, який відзначається 18 квітня - онлайн-екскурсію "Подорож по Кам’янцю";
  • до Всесвітнього дня поріднених міст, який відзначається 25 квітня - онлайн-годину "Міста-побратими Кам’янця-Подільського".

Читайте також:"Майже 1 мільйон гривень виділено з бюджету громади на потреби кам'янецьких військових частин".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW