«Знаходились на території ворога»: на Харківщині бійці територіальної оборони відбили дві САУ «Гвоздика», - ФОТО



На Харківщині бійці територіальної обороні здобули чергові ворожі трофеї.

Бійці 228-го батальйону «Ветерани АТО» 127-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України відбили у ворога ще дві САУ «Гвоздика», які вже «працюють» по окупантам. Про це повідомили на Facebook-сторінці Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО».

Самохідні установки знаходилися на території, яку безпосередньо контролював ворог. Розвідка вчасно змогла надати точні данні про їх місцезнаходження та стан. Потім командири провели детальний огляд місцевості за допомогою безпілотників і обрали найкращий шлях для вивозу техніки.

Ці самохідні установки, як і минулі знахідки, були передані в 92-гу ОмБР ЗСУ - саме там і мається все необхідне для подальшого їх використання на полі бою. Артилеристи цього підрозділу взяли на озброєння «Гвоздики».

Активне застосування дронів в цілях розвідки та тактичного планування - особливість цієї війни та запорука нашої перемоги.

2С1 «Гвоздика» - радянська 122-мм полкова самохідна гаубиця. «Гвоздика» призначена для придушення та знищення живої сили, артилерійських та мінометних батарей, а також для руйнування дзотів, забезпечення проходів у мінних полях та польових загородженнях.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW