Під Києвом загинув відомий документаліст і фотограф Макс Левін



На Київщині від куль російських агресорів, загинув відомий фотограф, відеограф та документаліст Макс Левін. 

Чоловік зник три тижні тому в районі боїв у Київській області. Весь цей час рідні, друзі та колеги сподівалися на диво, та його не сталося. Поліція знайшла Левіна 1 квітня у районі села Гута Межигірська на Київщині. Він загинув від осколкового поранення в голову. Максу було 40 років.

Прокуратура розпочала розслідування загибелі фотожурналіста. За попередніми даними слідчих, беззбройного Макса Левіна російські військові вбили двома пострілами зі стрілецької зброї.

Макс Левін

Макс Левін

Про смерть фотографа повідомила редакція LB.ua, де він працював понад 10 років.

Відомо, що Левін поїхав документувати російську агресію разом зі своїм другом та давнім соратником Олексієм Чернишевим, доля якого, як і раніше, невідома. Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун. З того часу зв'язок із обома чоловіками зник.

Фотограф народився 7 липня 1981 року на Київщині. Фотохудожником він мріяв стати ще з 15-ти років. Закінчив КПІ за спеціальністю "інженер комп'ютерних систем". Згодом, як зізнавася сам, з легкою душею почав торувати шлях фотожурналіста.

Понад 10 років Максим працював у редакції LB.ua, також співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press. Його фото публікували Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Кореспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода (RFE/RL).

У 2020 році перейшов у hromadske як відеограф.

Під Києвом загинув відомий документаліст і фотограф Макс Левін, фото-2

"Подивіться Максові історії, вони варті уваги. Думаю, Макс загинув і за це: за об‘єктивність, стандарти, за те, щоб усе побачити на власні очі й передати найчесніше через фото і відео, за воєнну журналістику, одним із яскравих представників якої він був", — написала журналістка та колишня головна редакторка Hromadske Настя Станко.

Світлини Макса Левіна були відомі на весь світ. Більшість його документальних проєктів пов'язані з війною в Україні.

"Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну", – пояснював журналіст.

Макс Левін разом з українськими добровольчими підрозділами виходив з оточення з Іловайського котла. Був співзасновником журналістського проекту AFTERILOVAISK та соціального проекту "Батьківський клуб".

"Хочу, щоб був мир у цілому світі, щоб в Україні нарешті виросло покоління справжніх патріотів, а найкращими характеристиками людини вважали "порядність" і "чесність", а не наявність зв’язків у податковій (митниці, міліції, адміністрації", - писав він.

Останнє повідомлення Макс надіслав 13 березня об 11:23, після чого він більше не виходив на зв'язок і не з'являвся в мережі. У нього залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

Ось тут реквізити, за якими можна допомогти родині Макса

Монобанк:

4441114420335646 – Зоряна Стельмах;

ПриватБанк:

5168757403122528 – Інна Варениця.

Автор: МАКС ЛЕВІНАвтор: МАКС ЛЕВІН

Це було останнє фото, опубліковане фотографом на особистій сторінці в Facebook. Приносимо щирі спічуття його родині. 

Українські війська біля зруйнованого бункеру Другої світової війни неподалік Демидова, Київська область, 11 березня 2022 року, Автор: Макс Левін

Українські війська біля зруйнованого бункеру Другої світової війни неподалік Демидова, Київська область, 11 березня 2022 року, Автор: Макс Левін

Раніше ми розповідали, що у боях під Києвом загинув учасник оборони Донецького аеропорту, десантник Тарас Коваль із позивним "Вальтер". 

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW