Головнокомандувач ЗСУ показав, як українські бійці втримали Мощун і захистили Київ, - ВІДЕО



Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав перше відео із циклу про битву за село Мощун.

Нагадаємо, що 21 березня наші українські військові захистили від російських окупантів село Мощун – форпост на підступах до Києва.

"Битва за кожне місто і село нашої країни варта окремої книги. Кожен військовий і цивільний, хто чинив спротив окупанту, хто підтримує визволителів, вартий окремої розповіді. Ми пам'ятаємо всіх - і полеглих, і живих. Перше відео із циклу про битву за село Мощун", - написав Залужний.

Він розповів, що утримати цей форпост було надважливим завданням. Адже Мощун міг стати для ворога воротами на шляху до столиці.

"Наші воїни проявили дива військової майстерності. Під ногами загарбників горіла не тільки земля, а й вода. Українські захисники підривали мости, понтонні переправи, не даючи ворогу просунутися далі. Вони втримали Мощун. І цим захистили Київ", - зазначив Залужний.

Нагадаємо, що село Мощун стало місцем однієї з переломних битв за Київ. На відео видно масштабні руйнування у селі. Наразі триває фіксація руйнувань українських населених пунктів за допомогою 3D-моделювання, що потрібно буде для опису злочинів рф.

Раніше ми розповідали, що Український боєць 72-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України Олександр розповів про битву за Мощун на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram. Боронимо інформаційний фронт разом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW