МОН дуже глибоко перегляне всі твори російських письменників у шкільній програмі



Після початку війни кременчужани неоднаразово підіймали питання шкільної освіти. Мова йшла про вивчення російської літератури у шкільній програмі. Деяки батьки вважають, що вивчення деяких російських письменників треба припинити.

Такі настрої у суспільстві пройшлися всією Україною. Тож у МОН відреагували.

Міністерство освіти та науки України перегляне список творів російських письменників, які зараз вивчаються в межах загальноосвітнього шкільного курсу "Зарубіжна література" на тлі повномасштабного вторгнення РФ.

Глава відомства Сергій Шкарлет повідомив, що оцінку доцільності присутності творів російських авторів у шкільній програмі надасть спеціальна робоча група.

 Про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону у четвер, 14 квітня.

Міністр констатував, що наразі через агресію з боку РФ будь-який "російський наратив" викликає внутрішнє обурення та агресію, оскільки війна, розв'язана російською державою, призвела до загибелі багатьох людей. Тому минулого тижня Міносвіти зібрало робочу групу для оцінки "необхідності присутності творів російських авторів" у курсі "Зарубіжна література".

"Ну, знову ж таки... Повертаючись до Гейне, Шиллера, все-таки вони ж не пропагували нацистські якісь рішення. У нас є Микола Васильович Гоголь... Дуже глибоко переглянемо всі твори, які до цього часу були рекомендовані в курсі "Зарубіжна література" і дуже критично поставимося до змісту цього предмета, навіть за окремими творами", — запевнив Шкарлет.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW