Є загроза незаконного усиновлення українських дітей російськими громадянами - МЗС



Міністерство закордонних справ України заявило, що є загроза незаконного усиновлення українських дітей російськими громадянами.

Під час повномасштабної агресії рф проти України окупанти продовжують незаконне та насильницьке переміщення громадян України, зокрема дітей (у тому числі дітей-сирот, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, батьки яких загинули внаслідок військової агресії Росії) на територію росії, - йдеться у заяві МЗС.

Кричущою є загроза незаконного усиновлення українських дітей російськими громадянами без дотримання всіх необхідних процедур, визначених законодавством України.

У цьому контексті особливу стурбованість викликає інформація про намір міносвіти рф підписати з російськими окупаційними адміністраціями у Донецькій та Луганській областях - так званими «Л/ДНР» - «угод», які б дозволили передавати незаконно депортованих з території України дітей-сиріт в російські сім’ї.

Відповідно до Конвенції ООН про права дитини, держави, що є сторонами цього міжнародного договору, у т.ч. росія й Україна, зобов'язані вживати заходів для боротьби з незаконним переміщенням і неповерненням дітей із-за кордону.

Спроби кремля надати своїм злочинним діям на території України «законних» підстав є цинічним нехтуванням правилами і звичаями ведення війни та загальновизнаними правами людини. 

Фактично росія в порушення міжнародного гуманітарного права та елементарних стандартів людяності займається організованим на державному рівні викраденням дітей і руйнуванням майбутнього української нації.

Такі дії окупантів можуть кваліфікуватися як кіднепінг (викрадення) та вимагають рішучої реакції міжнародної спільноти.

Міністерство закордонних справ України звертається до Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, ЮНІСЕФ, Управління Верховного комісара ООН з прав людини, Спеціальних представників Генерального секретаря ООН з питань дітей у збройних конфліктів та з питань насильства щодо дітей вжити невідкладних заходів задля повернення українських дітей на територію нашої держави.

Вам також може бути цікаво:

  • Більше 26 тисяч немовлят народилося в Україні від початку повтомасштабної війни
  • 191 дитина загинула в Україні через збройну агресію росії
  • Де шукати інформацію про зниклих під час війни

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW