Облаштовував вогневі позиції ворога в окупованій Бучі – криворіжцю повідомлено про підозру



За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора громадянина України викрито та повідомлено про підозру у державній зраді (ч.2 ст. 111 КК України). Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.   

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

За даними слідства, 62-річний мешканець Кривого Рогу з 26 лютого 2022 року перебував у м. Буча Київської області.  Під час окупації території російськими військовими він перейшов на біг ворога та, в умовах воєнного стану, здійснював публічну підтримку збройної агресії проти України. Підозрюваний закликав мешканців Бучі до покори та прийняття «руського миру», погрожував їм фізичною розправою. Також він добровільно надавав військовим російської федерації інформацію про обстановку на території міста, знаходив та облаштовував для ворога вигідні вогневі позиції з метою подальшого знищення військовослужбовців Збройних Сил України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління за оперативного супроводу співробітників Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

Санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі або довічне позбавленням волі, з конфіскацією майна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW