"Москва" сгоріла повністю: українські ракети «Нептун» завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень



13 квітня ракети "Нептун", які стоять на варті Чорного моря, завдали російському крейсеру "Москва" серйозних пошкоджень. Це той крейсер, який атакував острів Зміїний.

Повідомив голова Одеської ОВ Максим Марченко.

"Підтвердили, що ракетний крейсер "Москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний!" - написав глава ОВА.

"Доброго ранку, ми з Одеси! Ніч в місті та області пройшла спокійно, без ворожих обстрілів. А "крейсер" «Москва» чорноморського флоту росії отримав серйозні ушкодження внаслідок детонації боєзапасу, що стався внаслідок пожежі. Екіпаж евакуйовано. "Причини пожежі встановлюються", - йдеться у повідомленні міноборони рф.

За наявними даними, причиною «серйозних ушкоджень» стали вітчизняні крилаті ракети «Нептун». І навіть якщо крейсер вдасться загасити, найближчого року він буде не боєздатним",- написав сьогодні вранці речник Одеської Військової Адміністрації Сергій Братчук.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович також повідомив про спалах на російському кораблі. Арестович припустив, що причиною цього могло бути порушення правил безпеки росіянами.

"З крейсером "Москва" якась несподіванка та неприємність. Сильно горить. Прямо зараз. Штормове море, і невідомо, чи вдасться їм надати допомогу. Там 510 членів екіпажу", – сказав Арестович.

При цьому, 14 квітня міноборони росії повідомило, що на ракетному крейсері чф рф "Москва" сталася пожежа, здетонував боєзапас, корабель отримав серйозні пошкодження.

"Внаслідок пожежі на ракетному крейсері "Москва" здетонував боєзапас. Корабель отримав серйозні пошкодження. Екіпаж повністю евакуйований, причини пожежі встановлюються", - йдеться у військовому відомстві країни-агресора.

Російський гвардійський ракетний крейсер "Москва" - головний корабель проекту 1164 ("Атлант"). Входить до складу 30 дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту вмф росії.

24 лютого 2022 року під час російського вторгнення в Україну брав участь у захопленні острова Зміїний.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW