Львівщина отримала 95 тонн насіннєвої картоплі з Франції



Львівщина отримала першу партію насіннєвої картоплі з Франції.

Сьогодні, 13 квітня, Львівщина отримала першу гуманітарну партію насіннєвої картоплі з Франції. Йдеться про 95 тонн картоплі репродукції еліта, призначену для 20-ти дрібних сільгоспвиробників області. Про це повідомили у Львівській військовій адміністрації.

Відтак, Львівщина стала першим регіоном України, куди відправили вантаж посадкової картоплі на підтримку аграрного сектору. Картопля призначена для висадки виключно в дрібних комерційних господарствах регіону, площа яких складає максимум 3 гектари.

Львівщина отримала першу партію насіннєвої картоплі з Франції
Фото - ЛОДАЛьвівщина отримала першу партію насіннєвої картоплі з Франції
Фото - ЛОДА

«Війна в Україні має жахливі наслідки і для сільськогосподарського сектору, і для продовольчої безпеки. Україна та Франція є двома великими виробниками сільськогосподарської продукції в світі, тому важливо, щоб процес виробництва цієї продукції не зупинявся», - наголосив Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

«Загальна площа посадки французької насіннєвої картоплі становитиме понад 40 га. Господарства вже підготували землю, щоб почати висаджувати отриману картоплю. Слід зазначити, що наданий насіннєвий матеріал належить до однієї з найвищих репродукцій – еліта. Тобто сільгоспвиробники будуть її вирощувати, щоб отримати насіння першої репродукції з метою збільшення площ і збільшення врожаю в наступні роки. Збиратимуть врожай продовольчої картоплі у 2023 році, тоді ж і можна буде її скуштувати», - запевнила директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман.

Більшість сільгоспвиробників вперше будуть висаджувати цей сорт картоплі. Як зізнався фермер Михайло, ця допомога має велике значення як для населення, так і для наших військових. Адже уся картопля, яку вирощують господарства йде саме на потреби в харчуванні, в тому числі української армії.

Читайте також: Посадовця Львівської залізниці спіймали на хабарі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW