У Маріуполь та Новоайдар росіяни пригнали мобільні крематорії



У Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв росіян для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців.

Як повідомляє 13 квітня ГУР Міноборони, після широкого міжнародного розголосу геноциду українського народу в Бучі Київської області, російські війська почали використовувати в Україні мобільні крематорії.

"Зокрема у Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Всіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити", - йдеться у повідомленні.

Також роботу мобільного крематорію противника зафіксовано у м. Новоайдар Луганської області.

Окрім цього, ЗС росії використовують мобільні крематорії для знищення тіл російських військовослужбовців, з метою приховування реальної кількості своїх солдатів, які загинули в ході російської агресії проти України та відмови у виплатах сім’ям загиблих росіян.

"Дії російської армії підпадають під визначення “геноцид” відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду. Російське керівництво й надалі намагатиметься приховувати факти військових злочинів в Україні", - зазначають у Мінобороні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW