Українці мають змогу долучитись до розшуку, арешту та конфіскації активів росіян



​Як працює український Task Force з розшуку, арешту та конфіскації активів росіян, та як долучитися до його роботи розкаже редакція. 

Для якнайшвидшої зупинки війни, збільшення санкційного тиску, притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні державні органи працюють у спільній робочій групі – Task Force UA.

Учасники Task Force UA: Офіс Генерального прокурора, НАЗК, Міністерство закордонних справ, Служба безпеки України, НАБУ, Міністерство юстиції, Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, АРМА, Держфінмоніторинг. 

Мета Task Force UA - притягнення до відповідальності громадян РФ, винних юридичних та фізичних осіб через пошук, заморожування та конфіскацію всього їхнього майна у всьому світі на користь України. Після конфіскації кошти підуть на відбудову нашої держави.

Task Force UA створена для:

  • розшуку активів підсанкційних осіб та осіб, на яких може бути накладено санкції (https://sanctions.nazk.gov.ua/);
  • арешту такого майна;
  • подальшої конфіскації або примусового вилучення активів осіб, винних у агресії щодо України, та об’єктів права власності рф та її резидентів у дохід України.

Українська Task Force співпрацює та здійснює обмін даними про активи осіб, причетних до воєнних злочинів, з такими ж групами із США та ЄС.

Минулого тижня Task Force UA запустив Портал повідомлень викривачів про активи осіб, причетних до агресії Росії проти України: https://reportsassets.nazk.gov.ua. На сьогодні викривачі з України та країн Заходу подали 160 повідомлень, які вже перевіряються правоохоронними органами.

Долучитися до розшуку майна агресора може кожен бажаючий. 

Якщо вам відома інформація про майно, кошти за кордоном російських та білоруських чиновників та всіх інших, хто сприяє війні, ви можете швидко та у зручному форматі повідомити про це на Порталі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW