Діти під ворожим прицілом: як росія знищує майбутнє України



Триває сорок четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. За це період ворог знищує майбутнє України. Под приціл окупантів потрапили діти. Станом на ранок 8 квітня більше 475 дітей постраждали в Україні через повномасштабну збройну агресію російської федерації. При цьому 169 дітей загинуло та більше 306 отримали поранення і ця цифра зростає, передає редакція. 

Наразі є достатні підстави вважати, що військовослужбовці росії вчиняють на території України як мінімум п’ять видів серйозних порушень міжнародного гуманітарного права:

  • вбивства і каліцтва дітей;
  • зґвалтування та інші форми сексуального насильства проти дітей;
  • напади на школи, лікарні та захищених осіб, які пов’язані з ними;
  • викрадення дітей;
  • відмову в доступі до гуманітарної допомоги.

Ці серйозні порушення міжнародного гуманітарного права є воєнними злочинами.

Щодня в Україні від зброї російських військ гине щонайменше чотири дитини, ще семеро дітей отримують поранення, які є небезпечними для їхніх життя та здоров’я і часто призводять до інвалідності. Найбільше дітей постраждало в Київській, Донецькій, Харківській, Чернігівській, Миколаївській, Луганській, Херсонській, Запорізькій, Житомирській, Сумській областях та в місті Києві.

Міжнародна кримінальна відповідальність вищого військового і політичного керівництва росії за серйозні порушення міжнародного гуманітарного права (тобто за вчинення воєнних злочинів), зокрема і злочинів проти дітей, а також кримінальна відповідальність кожного російського військовослужбовця, котрий вчинив воєнний злочин, — це питання часу. Для забезпечення її Міжнародний кримінальний суд уже здійснює розслідування, іноземні правоохоронні органи відкривають провадження проти військовослужбовців рф. 

Докладніше у статті Інни Заворотько Inna Zavorotko, Національний університет "Києво-Могилянська академія"; Антонa Кориневичa Anton Korynevych, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим; Тимура Короткого Tymur Korotkyi, Віцепрезидентa Українська Асоціація Міжнародного Права, провідного наукового співробітника Державної наукової установи «Інститут інформації, безпеки і права НАПрНі України Національна академія правових наук України» для ZN.UA за посиланням: 

https://zn.ua/ukr/LAW/diti-pid-rosijskim-pritsilom.html



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW